Khao Pad tálalva lime-mal és korianderrel

Khao Pad

A Khao Pad Thaiföld egyik legismertebb utcai étele, amely a gyors elkészítés és a gazdag ízek miatt vált világszerte népszerűvé. Eredetileg a maradék rizs újrafelhasználására szolgált, de az évek során számos variációja alakult ki, csirkével, garnélával vagy akár vegetáriánus verzióban. A tökéletes Khao Pad titka a megfelelő hőfok és a gyors sütés, amely biztosítja, hogy a rizs pergős maradjon, miközben az ízek harmonikusan keverednek. Próbáld ki ezt az autentikus receptet, hogy megízleld a thai konyha egyik legkedveltebb fogását!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
200 g Csirkemell
2 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Hal szósz
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Olaj
2 szál Újhagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst főzd meg előző nap, majd hagyd kihűlni, hogy másnap könnyen pirítható legyen.

    A frissen főtt rizs túl nedves és ragacsos lenne a pirításhoz. A hűtőben egy éjszakát állt rizs tökéletes állagú lesz.

    2

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, a hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a sárgarépát szeleteld vékony csíkokra.

    A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést, és biztosítja, hogy minden egyenletesen süljön meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, és pirítsd benne a csirkemellet aranybarnára. Vedd ki és tedd félre.

    A wok ideális a pirításhoz, mert egyenletesen oszlatja el a hőt. Ha nincs wokod, használj nagy serpenyőt.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót.

    A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert könnyen megég és keserű lesz.

    5

    Told a zöldségeket a serpenyő egyik oldalára, majd üsd bele a tojásokat. Kevergetve süsd, amíg megszilárdul, majd keverd össze a zöldségekkel.

    A tojásokat ne keverd túl, mert kemények lesznek. A lényeg, hogy lágyak és krémesek maradjanak.

    6

    Add vissza a csirkét a serpenyőbe, majd keverd hozzá a főtt rizst, és pirítsd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A rizst alaposan keverd össze a többi hozzávalóval, hogy mindenhol átvegye az ízeket.

    7

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a hal szószt és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze.

    A hal szósz intenzív ízt ad az ételnek. Ha nincs kéznél, használj több szójaszószt.

    8

    Szórd meg apróra vágott újhagymával és friss korianderrel, majd facsarj rá lime-ot tálalás előtt.

    A friss zöldfűszerek és a lime frissességet és aromát kölcsönöznek az ételnek.