Kharvas kardamommal, tejes édesség fűszeres ízekkel

Kharvas kardamommal

A kharvas a tradicionális indiai édességek egyike, amelyet tej, cukor és fűszerek keverékéből készítenek. Az ízesítéshez gyakran használják a kardamomot, amely különleges és aromás ízt ad az ételnek. Ez a hűtött desszert ideális választás a meleg nyári hónapokban, és rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
150 g Cukor
4 tk. Kardamom
10 g Zselatin
1 cs. Vaníliás cukor
200 ml Tejszín
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint keverd el a vízben és hagyd állni 5 percig, hogy felpuhuljon.

    Ha a zselatin porban van, fontos, hogy jól eloszlasd a vízben, hogy ne maradjanak csomók.

    2

    A tejet öntsd egy lábasba, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és kardamomot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A kardamom illata a legintenzívebb, ha a tejben feloldódik, ezért fontos, hogy ne forraljuk túl a tejet, hogy ne veszítsük el az ízét.

    3

    Miután feloldódott a cukor, add hozzá a feloldott zselatint a tejhez és jól keverd el.

    A zselatin egyenletes eloszlása érdekében folyamatosan keverd, miközben hozzáadod.

    4

    A tejszínt öntsd hozzá a tejes keverékhez és alaposan keverd össze.

    A tejszín adja a kharvas krémes állagát, így nem szabad kihagyni a receptből.

    5

    Öntsd a keveréket egy tálba vagy poharakba, és hagyd lehűlni. Majd tedd be a hűtőbe 4-5 órára, hogy megdermedjen.

    A hűtés során a kharvas megszilárdul, így biztosan olyan állagot kapunk, amit elvárunk.

    6

    Tálald hidegen, és díszítsd, ha szeretnéd, egy kis kardamommal vagy fahéjjal.

    A kharvas önálló desszertként is megállja a helyét, de egy kis süteménnyel is tálalható.