A zselatint keverd el a vízben és hagyd állni 5 percig, hogy felpuhuljon.
Ha a zselatin porban van, fontos, hogy jól eloszlasd a vízben, hogy ne maradjanak csomók.
A tejet öntsd egy lábasba, add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és kardamomot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, de ne forrald fel.
A kardamom illata a legintenzívebb, ha a tejben feloldódik, ezért fontos, hogy ne forraljuk túl a tejet, hogy ne veszítsük el az ízét.
Miután feloldódott a cukor, add hozzá a feloldott zselatint a tejhez és jól keverd el.
A zselatin egyenletes eloszlása érdekében folyamatosan keverd, miközben hozzáadod.
A tejszínt öntsd hozzá a tejes keverékhez és alaposan keverd össze.
A tejszín adja a kharvas krémes állagát, így nem szabad kihagyni a receptből.
Öntsd a keveréket egy tálba vagy poharakba, és hagyd lehűlni. Majd tedd be a hűtőbe 4-5 órára, hogy megdermedjen.
A hűtés során a kharvas megszilárdul, így biztosan olyan állagot kapunk, amit elvárunk.
Tálald hidegen, és díszítsd, ha szeretnéd, egy kis kardamommal vagy fahéjjal.
A kharvas önálló desszertként is megállja a helyét, de egy kis süteménnyel is tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.