Kharvas kardamommal, tejes édesség fƱszeres ízekkel

Kharvas kardamommal

A kharvas a tradicionĂĄlis indiai Ă©dessĂ©gek egyike, amelyet tej, cukor Ă©s fƱszerek keverĂ©kĂ©bƑl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă­zesĂ­tĂ©shez gyakran hasznĂĄljĂĄk a kardamomot, amely kĂŒlönleges Ă©s aromĂĄs Ă­zt ad az Ă©telnek. Ez a hƱtött desszert ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a meleg nyĂĄri hĂłnapokban, Ă©s rendkĂ­vĂŒl egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 l Tej
⭕ 150 g Cukor
⭕ 4 tk. Kardamom
⭕ 10 g Zselatin
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint keverd el a vízben és hagyd ållni 5 percig, hogy felpuhuljon.

    Ha a zselatin porban van, fontos, hogy jĂłl eloszlasd a vĂ­zben, hogy ne maradjanak csomĂłk.

    2

    A tejet öntsd egy låbasba, add hozzå a cukrot, vaníliås cukrot és kardamomot. Melegítsd közepes långon, amíg a cukor fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A kardamom illata a legintenzĂ­vebb, ha a tejben feloldĂłdik, ezĂ©rt fontos, hogy ne forraljuk tĂșl a tejet, hogy ne veszĂ­tsĂŒk el az Ă­zĂ©t.

    3

    Miutån feloldódott a cukor, add hozzå a feloldott zselatint a tejhez és jól keverd el.

    A zselatin egyenletes eloszlåsa érdekében folyamatosan keverd, miközben hozzåadod.

    4

    A tejszínt öntsd hozzå a tejes keverékhez és alaposan keverd össze.

    A tejszĂ­n adja a kharvas krĂ©mes ĂĄllagĂĄt, Ă­gy nem szabad kihagyni a receptbƑl.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket egy tĂĄlba vagy poharakba, Ă©s hagyd lehƱlni. Majd tedd be a hƱtƑbe 4-5 ĂłrĂĄra, hogy megdermedjen.

    A hƱtés sorån a kharvas megszilårdul, így biztosan olyan ållagot kapunk, amit elvårunk.

    6

    Tålald hidegen, és díszítsd, ha szeretnéd, egy kis kardamommal vagy fahéjjal.

    A kharvas önĂĄllĂł desszertkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t, de egy kis sĂŒtemĂ©nnyel is tĂĄlalhatĂł.