Kharvas vaníliával, fahéjjal tálalva

Kharvas vaníliával

A Kharvas egy tradicionális ital, amelyet a közel-keleti és mediterrán régiókban gyakran fogyasztanak, különösen télen. A vaníliával és fahéjjal ízesített változatot sokan egy édes és gazdag élvezetnek tartják, amely különösen jólesik hideg napokon. Az ital alapját a tej és burgonyakeményítő alkotja, amelyek sima, krémes állagot adnak neki. A vanília és fahéj kellemesen fűszeres ízt kölcsönöz, és egy igazi téli finomságot eredményez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Tej
100 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Burgonyakeményítő
1 db Friss vaníliarúd
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaníliát hosszában vágd fel, és kapard ki a magokat. A tejet egy lábasba öntsd, add hozzá a vaníliamagokat és a vaníliarudat, majd melegítsd fel, de ne forrald.

    A vaníliarúd segít abban, hogy az ital gazdagabb, intenzívebb vaníliás ízt kapjon.

    2

    A cukrot és a vaníliás cukrot add hozzá a tejhez, majd keverd jól össze.

    A vaníliás cukor hozzáadásával még gazdagabbá válik az ital íze.

    3

    A burgonyakeményítőt egy kevés hideg tejjel keverd csomómentesre, majd öntsd hozzá a meleg tejhez, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűsödésig.

    A keményítőt mindig hideg folyadékkal keverd el, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Amikor a keverék besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá még egy kis tejet.

    5

    Fahéjjal szórd meg, és tálald melegen vagy hidegen, ízlés szerint.