A vaníliát hosszában vágd fel, és kapard ki a magokat. A tejet egy lábasba öntsd, add hozzá a vaníliamagokat és a vaníliarudat, majd melegítsd fel, de ne forrald.
A vaníliarúd segít abban, hogy az ital gazdagabb, intenzívebb vaníliás ízt kapjon.
A cukrot és a vaníliás cukrot add hozzá a tejhez, majd keverd jól össze.
A vaníliás cukor hozzáadásával még gazdagabbá válik az ital íze.
A burgonyakeményítőt egy kevés hideg tejjel keverd csomómentesre, majd öntsd hozzá a meleg tejhez, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűsödésig.
A keményítőt mindig hideg folyadékkal keverd el, hogy elkerüld a csomósodást.
Amikor a keverék besűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá még egy kis tejet.
Fahéjjal szórd meg, és tálald melegen vagy hidegen, ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.