Egy nagy edényben helyezd el a bárányhúst. Adj hozzá vizet, és forrald fel. Habozd le a tetejéről a képződött habot.
A hab lehabozása fontos, hogy a leves tiszta és ízletes legyen.
Add hozzá a babérleveleket, feketeborsot és sót. Főzd a húst közepes lángon 1,5 órán keresztül.
A főzési idő a hús minőségétől függően változhat. A hús akkor jó, ha villával könnyen szétválik.
A főzés közben darabold fel a zöldségeket: sárgarépát, hagymát, paprikát és paradicsomot.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.
A főzés utolsó órájában rétegesen helyezd a zöldségeket a hús tetejére az edényben. Először a sárgarépát, majd a hagymát, paprikát és végül a paradicsomot. Szórd meg az egészet friss petrezselyemmel és egész fokhagymagerezdekkel.
A zöldségeket rétegesen helyezd el, hogy egyenletesen főjenek meg. A fokhagymát egészben hagyd, hogy ne égjen meg.
Fedő alatt párold további 30-40 percig, amíg a hús teljesen omlós lesz, és a zöldségek megpuhulnak.
Ha a zöldségek túl hamar puhulnának meg, vedd le a fedőt, hogy a leves besűrűsödjön.
Tálald a Khashlama-t forrón, friss kenyérrel vagy rizzsel. Öntsd a húsleves egy részét a tányérokra, hogy még ízletesebb legyen.
A húsleves ízét friss zöldfűszerekkel (pl. koriander, petrezselyem) tovább fokozhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.