Készítsd elő a hozzávalókat: vágd a bárányhúst nagyobb darabokra, és szeleteld fel a zöldségeket, a hagymát és a paradicsomot karikákra, a paprikát csíkokra.
A húst érdemes egy éles késsel, nagyjából egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy fazék aljára helyezd a bárányhús darabokat. Sózd meg és szórd rá a borsot, majd adj hozzá babérlevelet.
A fazék aljára kerülő húst bőségesen fűszerezd, mert ez adja meg az alapízt a ragunak.
Rétegezd a húsra a felszeletelt hagymát, paradicsomot, paprikát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Minden réteget enyhén sózz meg.
A zöldségeket rétegezve helyezd a húsra, hogy az ízek jól átjárják egymást. A fokhagymát zúzd össze, hogy intenzívebb legyen az aromája.
Önts a fazékba 500 ml vizet, és fedd le szorosan a fedővel.
A víz mennyisége függ a zöldségek nedvességtartalmától. Ha úgy látod, hogy kevés a víz, később pótolhatod.
Főzd alacsony hőfokon 2-3 órán át, amíg a hús teljesen omlós és puha lesz, és az ízek összeérnek.
Fontos, hogy alacsony hőfokon főzd a ragut, hogy a hús ne száradjon ki. Ha van időd, akár 4 órán át is főzheted.
Tálalás előtt szórd meg a tetejét apróra vágott friss petrezselyemmel, és kínáld friss kenyérrel vagy főtt rizzsel.
A petrezselyem mellett korianderrel vagy kaporral is megszórhatod a ragut.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.