A rizst és a toor dal-t alaposan mosd meg, majd egy nagy fazékban főzd őket fel 3 csésze vízben, amíg meg nem puhulnak (kb. 20-25 perc).
A rizs és a dal aránya rugalmas, de a megfelelő arány segít abban, hogy a khichdi krémesebb legyen.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a ghee-t, majd add hozzá a mustármagot és pirítsd meg őket, amíg kipattannak.
A mustármagok pattogtatása fontos, hogy a fűszerek egyenletesen feloldódjanak a ghee-ben.
Adj hozzá apróra vágott gyömbért, zöld chilipaprikát, curry levelet és a szárított kókuszreszeléket, és pirítsd további 1-2 percig.
A gyömbér és a curry levelek friss ízeket adnak az ételnek, a kókusz pedig gazdagítja az ízvilágot.
Öntsd hozzá a főtt rizst és a dal keverékét a serpenyőbe, sózd meg, és alaposan keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Ne keverd túl sokáig, hogy a rizs és a dal ne legyen túl pépes.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad, és szép színt biztosít az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.