Khichdi pongal, gazdag fűszeres étel, gazdag ízvilággal és gazdag textúrával

Khichdi pongal (déli változat)

A Khichdi pongal egy hagyományos indiai étel, amely különböző változatokban készül. A déli verzióban a csicseriborsó és a rizs egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt alkot, amelyet a fűszerek, mint a gyömbér, curry levelek, és a mustármagok gazdagítanak. A pongal a déli India egyik legnépszerűbb ételévé vált, amelyet reggelire vagy ebédre is gyakran fogyasztanak, mivel könnyen emészthető és tápláló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
100 g Toor dal (török csicseriborsó)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Ghee (tisztított vaj)
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chilipaprika
1 tk. Sárga mustármag
2 ek. Szárított kókuszreszelék
1 tk. Friss koriander
10 db Friss curry levél
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a toor dal-t alaposan mosd meg, majd egy nagy fazékban főzd őket fel 3 csésze vízben, amíg meg nem puhulnak (kb. 20-25 perc).

    A rizs és a dal aránya rugalmas, de a megfelelő arány segít abban, hogy a khichdi krémesebb legyen.

    2

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a ghee-t, majd add hozzá a mustármagot és pirítsd meg őket, amíg kipattannak.

    A mustármagok pattogtatása fontos, hogy a fűszerek egyenletesen feloldódjanak a ghee-ben.

    3

    Adj hozzá apróra vágott gyömbért, zöld chilipaprikát, curry levelet és a szárított kókuszreszeléket, és pirítsd további 1-2 percig.

    A gyömbér és a curry levelek friss ízeket adnak az ételnek, a kókusz pedig gazdagítja az ízvilágot.

    4

    Öntsd hozzá a főtt rizst és a dal keverékét a serpenyőbe, sózd meg, és alaposan keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a rizs és a dal ne legyen túl pépes.

    5

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad, és szép színt biztosít az ételnek.