A rizst és sárgaborsót mosd meg alaposan, majd tedd egy nagy lábasba. Add hozzá a vizet, és kezd el főzni közepes lángon.
A rizst és a borsót érdemes előző nap beáztatni, hogy gyorsabban megfőjenek.
A sárgarépát, a krumplit és a hagymát vágd fel kis kockákra, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le.
A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy másik serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a köményt és a mustármagot. Pár másodperc múlva tedd bele a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek.
A fűszerek pirítása kiemeli azok ízét, és alapot ad az ételnek.
A pirított fűszerekhez add hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, krumpli) és a zöldborsót, majd pirítsd pár percig, hogy átmelegedjenek.
Ne pirítsd túl a zöldségeket, mert így megőrzi a roppanós állagát.
A fűszeres zöldségeket add a rizses keverékhez, majd folytasd a főzést alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg a rizs és zöldségek megpuhulnak.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, pótolhatod egy kevés vízzel.
Amikor a khichdi elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a khichdi fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.