Khichdi zöldségekkel, fűszeres rizs és zöldségek korianderrel tálalva

Khichdi zöldségekkel

A khichdi egy tradicionális indiai étel, amely rizsből és lencséből készül, és gyakran tálalják különféle fűszeres zöldségekkel. Az étel különböző változatai vannak, és sokszor fogyasztják reggelire, mivel könnyen emészthető és tápláló. A fűszeres zöldségek és a koriander friss íze kiemeli a rizs egyszerűségét, és egy különleges étkezést varázsol belőle. Az étel elkészítése során az összes hozzávaló harmonikusan összeér, így minden falat élvezetet nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Sárgaborsó
800 ml Víz
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Mustármag
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és sárgaborsót mosd meg alaposan, majd tedd egy nagy lábasba. Add hozzá a vizet, és kezd el főzni közepes lángon.

    A rizst és a borsót érdemes előző nap beáztatni, hogy gyorsabban megfőjenek.

    2

    A sárgarépát, a krumplit és a hagymát vágd fel kis kockákra, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    3

    Egy másik serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a köményt és a mustármagot. Pár másodperc múlva tedd bele a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek.

    A fűszerek pirítása kiemeli azok ízét, és alapot ad az ételnek.

    4

    A pirított fűszerekhez add hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, krumpli) és a zöldborsót, majd pirítsd pár percig, hogy átmelegedjenek.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, mert így megőrzi a roppanós állagát.

    5

    A fűszeres zöldségeket add a rizses keverékhez, majd folytasd a főzést alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg a rizs és zöldségek megpuhulnak.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, pótolhatod egy kevés vízzel.

    6

    Amikor a khichdi elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a khichdi fűszerességét.