Kimchi bokkeumbap, koreai sült rizs tojással és friss zöldségekkel tálalva

Kimchi bokkeumbap - kimchis sült rizs

A Kimchi bokkeumbap egy hagyományos koreai étel, amelyet kimchivel és főtt rizzsel készítenek. Az étel nagyon népszerű Koreában, mivel gyorsan elkészíthető, és gazdag ízekkel rendelkezik. A fűszeres, savanykás kimchi tökéletesen harmonizál a tojással, a rizs pedig az étel alapját képezi. Az ételt gyakran fogyasztják vacsorára vagy ebédre, és sok koreai háztartásban készítik el a megmaradt rizsből.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Rizs
200 g Kimchi
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Sriracha szósz
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg előre, majd hagyd kihűlni, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    Ha gyorsabban szeretnél dolgozni, a rizst előző este is megfőzheted és hűtőben tárolhatod.

    2

    A fokhagymát vágd fel apróra, a zöldhagymát szeleteld fel.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű lesz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát, pirítsd 1-2 percig.

    Ha nem szereted a fokhagyma ízét túlságosan, csökkentsd a mennyiségét.

    4

    Add hozzá a kimchit és süsd 2-3 percig, amíg kissé megpuhul.

    A kimchi frissessége nagyon fontos, így friss kimchit használj, hogy gazdag ízt kapj.

    5

    Add hozzá a főtt rizst, és jól keverd össze a kimchivel, hogy a rizs átvegye a fűszeres ízeket.

    A rizst fokozatosan add hozzá, hogy egyenletesen keveredjen el a fűszeres kimchi.

    6

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a sriracha szószt, majd keverd újra.

    A sriracha szósz fokozza az étel csípősségét, de ha nem szereted a nagyon csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    7

    Egy serpenyőben süsd meg a tojásokat, hogy a sárgája folyós maradjon, majd tálaláskor helyezd a rizs tetejére.

    A tojásokat sütés közben ne törd meg, hogy a sárgája ne folyjon ki túl gyorsan.

    8

    Tálaláskor szórd meg friss zöldhagymával és korianderrel.