Kimchis rizs tálalva

Kimchis rizs

A kimchis rizs egy klasszikus koreai fogás, amely a maradék rizs és kimchi felhasználásával született. Eredetileg a háztartásokban készítették, hogy semmi ne menjen kárba, de mára a világ egyik legkedveltebb koreai street food étele lett. A kimchi fermentált káposztából készül, amely probiotikus hatásának köszönhetően nemcsak finom, de egészséges is. A rizs és a kimchi pikáns, savanykás íze tökéletes harmóniát alkot, amit a tükörtojás lágy sárgája tesz még gazdagabbá. Ha szereted az ázsiai ízeket, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Főtt rizs
200 g Kimchi
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Gochujang (koreai csípős paszta)
1 ek. Szezámmag
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a kimchit, a zöldhagymát és a fokhagymát. A kimchi leve is fontos, ezért tartsd meg.

    A kimchi savanyúsága nagyban befolyásolja az étel ízét, ezért kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá többet vagy kevesebbet. A kimchi levétől lesz igazán ízletes a rizs.

    2

    Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát és pirítsd pár másodpercig, amíg illatos nem lesz.

    Ne pirítsd a fokhagymát túl sokáig, mert megéghet és keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a kimchit és egy kevés kimchilét. Kevergetve süsd 2-3 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A kimchit kicsit pirítsd meg, hogy az íze intenzívebb legyen. A kimchilé mennyiségét az ízlésedhez igazítsd.

    4

    Keverd hozzá a főtt rizst, és alaposan forgasd össze, hogy a kimchi egyenletesen bevonja a rizst.

    Használj előző napi főtt rizst, mert az kevésbé ragad össze. Alaposan keverd össze a rizst a kimchivel, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljon.

    5

    Adj hozzá szójaszószt, gochujangot és szezámolajat. Jól keverd össze, majd hagyd pirulni 3-4 percig, közben időnként kevergetve.

    A gochujang egy koreai csilipaprika paszta, ami pikáns ízt ad az ételnek. Ha nem szereted a csípőset, használj kevesebbet vagy hagyd ki. A szezámolajjal ne spórolj, mert nagyon jó ízt ad.

    6

    Egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat tükörtojás formájában. A sárgája maradjon kissé folyós a jobb ízhatás érdekében.

    A tükörtojást alacsony lángon süsd, hogy a sárgája folyós maradjon. A tojás sárgája tökéletesen kiegészíti a kimchi rizst.

    7

    Tálaláskor szórd meg a rizst apróra vágott zöldhagymával és szezámmaggal, majd helyezz a tetejére egy tükörtojást.

    A zöldhagyma és a szezámmag frissességet és ropogósságot ad az ételnek. Kínálhatsz hozzá még pirított nori lapokat is.