Egy tálban keverd össze a tápióka- és búzakeményítőt, majd add hozzá a forró vizet. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd add hozzá a sertészsírt, és dolgozd sima, rugalmas tésztává. Pihentesd lefedve 20 percig.
A forró víz adagolásánál légy óvatos, nehogy túl lágy legyen a tészta. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés keményítőt.
A rákot vágd apróra, a vízigesztenyét szintén. Keverd össze a szójaszósszal, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel, sóval és fehérborssal. A tölteléket hűtsd le 10–15 percig, hogy formázható legyen.
A töltelék ízesítésénél kóstold meg, és igazítsd a saját ízlésedhez a fűszerek mennyiségét.
A tésztát oszd kis darabokra, formázz golyókat, majd nyújtsd őket kör alakú, vékony lapokká. Tipp: használj keményítőport a tapadás elkerülésére, mert ez a tészta különösen érzékeny.
A tésztát vékonyra kell nyújtani, hogy áttetsző legyen gőzölés után. Ha a tészta szakad, hagyd pihenni még pár percig.
Tegyél egy kanál tölteléket minden tésztalap közepére, majd hajtsd félbe, és formázd meg a dumplingokat – a szélüket hajtsd be ujjbeggyel, hogy szép redőzést kapjon, és jól záródjon.
A dumplingok lezárásánál ügyelj arra, hogy ne maradjon levegő a töltelék körül, mert akkor szétnyílhatnak gőzölés közben.
Helyezd a dumplingokat sütőpapírral bélelt bambuszgőzölőbe, hagyj köztük helyet. Gőzöld őket forrásban lévő víz felett 6–8 percig, amíg áttetszővé válnak és a töltelék teljesen átfő.
A gőzölőbe ne tegyél túl sok dumplingot egyszerre, mert akkor nem fognak egyenletesen átsülni. A gőzölés ideje függ a dumplingok méretétől, ellenőrizd, hogy a tészta áttetsző-e.
Az elkészült dumplingokat szójaszószos vagy csípős ecetes mártogatóval tálald. Azonnal fogyaszd, frissen a legfinomabb.
Készíts többféle mártogatóst, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A gyömbéres szójaszósz vagy a csípős chiliolaj remekül illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.