KitKat Ice Cream fagylalt tálalva

KitKat Ice Cream

A KitKat Ice Cream egy igazi különlegesség a csokoládérajongók számára, amely ötvözi a klasszikus vaníliás fagylalt krémességét a roppanós KitKat szeletek élményével. Az ötlet az ikonikus csokiszelet fagylaltosított változataként jelent meg az USA-ban, majd házi verzióban is hódítani kezdett. A recept legfőbb trükkje, hogy a KitKat darabokat csak a végén keverjük bele, így megőrzik a ropogós textúrájukat. Minden kanál egy mini desszertélmény: krémes fagylalt, olvadó tejcsokoládé és egy kis roppanás – akár egy szelet KitKat. Ez a fagylalt ideális kerti partikhoz, családi desszertként, de vendégek elkápráztatására is tökéletes. Tipp: ha extra textúrát szeretnél, próbálj meg hozzá karamellás KitKat verziót is használni!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1940 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
120 g KitKat szelet (apró darabokra törve)
80 g Tejcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, folyamatos kevergetéssel, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald!

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állagú fagylalt eléréséhez.

    2

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, majd keverd el. Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtsd le a hűtőben legalább 3 órára. Tipp: minél hidegebb az alap, annál jobb textúrájú lesz a fagylalt.

    A gyorsabb hűtés érdekében a keveréket jégfürdőbe is állíthatod.

    3

    Töltsd a lehűlt fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs géped, öntsd egy lapos edénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán keresztül.

    A botmixerrel való átkeverés hatékonyabb, mint a villával, mert jobban eloszlatja a jégkristályokat.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd megszilárdulni, keverd bele a KitKat darabokat és az apróra vágott tejcsokoládét. Tipp: csak lazán keverd bele, hogy a csokoládé roppanós maradjon, és látványos márványos hatás keletkezzen.

    A KitKat darabokat ne törd túl kicsire, hogy érezhetőek legyenek a fagylaltban.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5-10 percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a fagylaltos kanalat meleg vízbe a könnyebb adagoláshoz.