Kjøttkaker barna gombával, frissen tálalva, gazdag gombás szósszal

Kjøttkaker barna gombával

A Kjøttkaker egy tradicionális norvég étel, amelyet főként húsgombócokból készítenek, és gyakran tálalják gazdag szószban. A barna gombával készült változat gazdag ízeket és krémes textúrát ad a húsoknak, ami különleges étkezési élményt nyújt. A norvég konyha egyik alap ételét gyakran tálalják krumplival vagy friss salátával, és nagyszerű választás hideg napokon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
100 g Kenyérmorzsa
1 db Tojás
1 db Hagyma
100 ml Tej
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
150 g Barna gomba
2 ek. Pálmaolaj
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst tedd egy tálba, és add hozzá a kenyérmorzsát, a tojást, a tejet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egy homogén masszát kapj.

    A masszát ne dolgozd túl, mert az túl sűrűvé és nehézzé válhat.

    2

    A hagymát apróra vágd, és egy kis pálmaolajon dinszteld meg, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat. Csak üvegesedjen.

    3

    A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Add hozzá a dinsztelt hagymához, és pirítsd meg őket együtt 3-4 percig, amíg a gomba megpuhul.

    A barna gomba édesebb és gazdagabb ízű, mint a fehér gomba, de más gombát is használhatsz, ha azt szeretnéd.

    4

    A húsmasszából formázz kisebb golyókat, majd enyhén megpirítva süsd őket egy serpenyőben, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz. Ezután öntsd fel vízzel, és főzd őket 15-20 percig, hogy átsüljenek.

    A golyókat forgatni kell, hogy egyenletesen piruljanak. Ha szükséges, egy kicsit önts még vizet, hogy ne égjenek meg.

    5

    Amikor a húsok készre sültek, tedd a pirított gombás-hagymás keveréket hozzájuk, és öntsd rá a tejszínt. Főzd össze az egészet, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A tejszín adja a szósz gazdag krémességét, de ha könnyedebb változatot szeretnél, használhatsz joghurtot is.

    6

    Tálald a kész Kjøttkakereket a gombás szósszal, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel díszítheted.

    A friss petrezselyem hozzáad egy kis friss ízt és színt a tálhoz.