A darált marhahúst tedd egy tálba, és add hozzá a kenyérmorzsát, a tojást, a tejet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egy homogén masszát kapj.
A masszát ne dolgozd túl, mert az túl sűrűvé és nehézzé válhat.
A hagymát apróra vágd, és egy kis pálmaolajon dinszteld meg, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat. Csak üvegesedjen.
A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Add hozzá a dinsztelt hagymához, és pirítsd meg őket együtt 3-4 percig, amíg a gomba megpuhul.
A barna gomba édesebb és gazdagabb ízű, mint a fehér gomba, de más gombát is használhatsz, ha azt szeretnéd.
A húsmasszából formázz kisebb golyókat, majd enyhén megpirítva süsd őket egy serpenyőben, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz. Ezután öntsd fel vízzel, és főzd őket 15-20 percig, hogy átsüljenek.
A golyókat forgatni kell, hogy egyenletesen piruljanak. Ha szükséges, egy kicsit önts még vizet, hogy ne égjenek meg.
Amikor a húsok készre sültek, tedd a pirított gombás-hagymás keveréket hozzájuk, és öntsd rá a tejszínt. Főzd össze az egészet, hogy a szósz besűrűsödjön.
A tejszín adja a szósz gazdag krémességét, de ha könnyedebb változatot szeretnél, használhatsz joghurtot is.
Tálald a kész Kjøttkakereket a gombás szósszal, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel díszítheted.
A friss petrezselyem hozzáad egy kis friss ízt és színt a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.