A darálthúst tedd egy tálba, és add hozzá a zsemlemorzsát, tojást, tejet, reszelt sajtot, sót, borsot, apróra vágott fokhagymát és petrezselymet. Jól keverd össze.
Ne keverd túl sokáig, hogy a húsgombócok ne legyenek túl tömörek, hanem puhák és levegősek maradjanak.
A keveréket formázd húsgombócokká. A méretük legyen körülbelül akkora, mint egy dió.
Ha a keverék ragad, kezedet nedvesítsd meg egy kicsit, így könnyebben formázhatod a gombócokat.
Melegíts egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a húsgombócokat minden oldalról, amíg szépen megpirulnak.
A húsgombócokat közepes lángon süsd, hogy jól átsüljenek, de ne égjenek meg kívülről.
Amikor a húsgombócok készre sültek, tedd őket félre. A serpenyőbe öntsd bele a vajat és a lisztet, és pirítsd a lisztet, amíg enyhén aranyszínű nem lesz.
A liszt pirítása fontos lépés, hogy a mártás ne legyen lisztes ízű. Ne hagyd túl sötétedni!
Add hozzá a tejfölt és egy kevés vizet a serpenyőbe, majd keverd el jól. Tedd vissza a húsgombócokat a serpenyőbe, és főzd 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A szósz sűrűsödéséhez szükség lehet még egy kis vízre, hogy ne legyen túl vastag.
Tálald a húsgombócokat a sűrű, sajtos mártással, és adj mellé friss petrezselymet díszítésül.
A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss, enyhén fűszeres ízt is, ami jól kiegészíti a gazdag húsgombócokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.