Kjøttkaker barna osttal, gazdag húsgombóc sajtban gazdag mártással és friss petrezselyemmel

Kjøttkaker barna osttal

A Kjøttkaker a hagyományos norvég étel, amely az egyszerű húsból készült gombócokat és a gazdag, krémes mártást kombinálja. Az étel legfőbb jellemzője, hogy a hús és a sajt tökéletesen kiegészíti egymást, így egy igazán ínycsiklandó ételt alkot. Ez a recept a norvég konyha egyik legismertebb fogása, és kiváló választás családi vacsorákra vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha)
100 g Panko zsemlemorzsa
1 db Tojás
100 ml Tej
100 g Reszelt sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darálthúst tedd egy tálba, és add hozzá a zsemlemorzsát, tojást, tejet, reszelt sajtot, sót, borsot, apróra vágott fokhagymát és petrezselymet. Jól keverd össze.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a húsgombócok ne legyenek túl tömörek, hanem puhák és levegősek maradjanak.

    2

    A keveréket formázd húsgombócokká. A méretük legyen körülbelül akkora, mint egy dió.

    Ha a keverék ragad, kezedet nedvesítsd meg egy kicsit, így könnyebben formázhatod a gombócokat.

    3

    Melegíts egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a húsgombócokat minden oldalról, amíg szépen megpirulnak.

    A húsgombócokat közepes lángon süsd, hogy jól átsüljenek, de ne égjenek meg kívülről.

    4

    Amikor a húsgombócok készre sültek, tedd őket félre. A serpenyőbe öntsd bele a vajat és a lisztet, és pirítsd a lisztet, amíg enyhén aranyszínű nem lesz.

    A liszt pirítása fontos lépés, hogy a mártás ne legyen lisztes ízű. Ne hagyd túl sötétedni!

    5

    Add hozzá a tejfölt és egy kevés vizet a serpenyőbe, majd keverd el jól. Tedd vissza a húsgombócokat a serpenyőbe, és főzd 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A szósz sűrűsödéséhez szükség lehet még egy kis vízre, hogy ne legyen túl vastag.

    6

    Tálald a húsgombócokat a sűrű, sajtos mártással, és adj mellé friss petrezselymet díszítésül.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss, enyhén fűszeres ízt is, ami jól kiegészíti a gazdag húsgombócokat.