Kjøttkaker barna sárgarépával, gazdag húsgolyókkal és zöldségekkel

Kjøttkaker barna sárgarépával

A kjøttkaker egy hagyományos norvég étel, amelyet főleg húsgolyókkal és különféle zöldségekkel készítenek. Az étel az egyik alapvető étkezés Norvégiában, ahol gyakran elkészítik hétvégére vagy családi összejövetelekre. A sárgarépa édessége tökéletesen kiegészíti a húsos golyókat, és a fűszerekkel együtt gazdag ízeket hoz létre. Képzeld el, ahogy a fűszeres hús és a friss sárgarépa egyesül, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marhahús vagy sertéshús)
100 g Zsemlemorzsa
150 ml Tej
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 db Sárgarépa
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a zsemlemorzsát, tejet, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, köményt, sót és borsot.

    A zsemlemorzsát és tejet jól elkeverve puhává és szaftossá varázsolja a húsgolyókat.

    2

    Formázz belőle kisebb golyókat vagy kerekeket, majd forró olívaolajban süsd őket minden oldalról aranybarnára.

    Ha nedves kézzel dolgozol, könnyebben formázhatsz egyenletes golyókat.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kisebb karikákra, és tedd félre.

    A sárgarépa karikákra vágása segít, hogy gyorsabban megpuhuljon és egyenletesen főjön.

    4

    Miután a húsgolyókat megpirítottad, tedd őket egy nagy fazékba, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a felvágott sárgarépát, és főzd 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

    A húsnak elég időt kell adni, hogy megpuhuljon és a fűszerek átjárják.

    5

    Tálald a kész kjøttkakert melegen, és díszítsd friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad, és szépen kiemeli a színt.