A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a zsemlemorzsát, tejet, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, köményt, sót és borsot.
A zsemlemorzsát és tejet jól elkeverve puhává és szaftossá varázsolja a húsgolyókat.
Formázz belőle kisebb golyókat vagy kerekeket, majd forró olívaolajban süsd őket minden oldalról aranybarnára.
Ha nedves kézzel dolgozol, könnyebben formázhatsz egyenletes golyókat.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kisebb karikákra, és tedd félre.
A sárgarépa karikákra vágása segít, hogy gyorsabban megpuhuljon és egyenletesen főjön.
Miután a húsgolyókat megpirítottad, tedd őket egy nagy fazékba, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a felvágott sárgarépát, és főzd 20-25 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
A húsnak elég időt kell adni, hogy megpuhuljon és a fűszerek átjárják.
Tálald a kész kjøttkakert melegen, és díszítsd friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad, és szépen kiemeli a színt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.