A burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, és főzd a burgonyát kb. 15 percig, amíg megpuhul.
A burgonyát érdemes egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyformán főjenek.
A halat vágd kisebb darabokra, majd forralj fel egy kis vizet egy másik lábasban. A halat tedd bele, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.
Ne főzd túl a halat, mert akkor túlságosan szétmállik. Ha nincs friss halad, fagyasztottat is használhatsz.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd apró kockákra. Egy serpenyőben, vajon, pirítsd meg a sárgarépát, amíg kicsit megpuhul.
A sárgarépát finoman pirítva édesebb és ropogósabb lesz, és nem veszít a színéből.
A lisztet és vajat egy serpenyőben, alacsony lángon, pirítsd össze, hogy világos rántást készíts. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted.
A rántásnál ügyelj, hogy ne legyen túl sűrű, hogy a mártás krémes legyen.
Miután a mártás besűrűsödött, add hozzá a tejfölt, citromlevet, sót, borsot és a megfőtt halat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyesüljenek.
A citromlé frissességet ad a mártásnak, és kiemeli a hal ízét.
A mártásba tedd bele a pirított sárgarépát, majd alaposan keverd össze. Öntsd az egészet egy sütőtálba.
Ha szeretnéd, adhatunk egy kevés petrezselymet a töltelékhez, hogy friss ízt adjon.
A főtt burgonyát törd össze, és készíts belőle pürét. Ízesítsd sóval és borssal, majd terítsd a halas töltelékre.
A burgonyapürét a legjobb, ha krémesre készíted, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vajat vagy tejet.
A kész pitét tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le fóliával, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.