Klasszikus Fish pie halas töltelékkel, burgonyapürével és sárgarépával, aranybarnára sült

Klasszikus Fish pie

A Fish pie egy klasszikus brit étel, amelyet halakból és burgonyapüréből készítenek. Az étel gyökerei a tengeri közösségek konyhájához vezetnek, ahol az elérhető halakat és friss zöldségeket kombinálták, hogy egy gazdag és ínycsiklandó ételt hozzanak létre. A Fish pie krémes állaga és gazdag íze az évtizedek során az angol háztartások egyik kedvencévé vált, különösen hideg téli napokon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé (pl. tőkehal, süllő)
200 ml Tej
50 g Vaj
40 g Liszt
100 g Tejföl
1 db Sárgarépa
500 g Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Forralj vizet egy lábasban, és főzd a burgonyát kb. 15 percig, amíg megpuhul.

    A burgonyát érdemes egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyformán főjenek.

    2

    A halat vágd kisebb darabokra, majd forralj fel egy kis vizet egy másik lábasban. A halat tedd bele, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.

    Ne főzd túl a halat, mert akkor túlságosan szétmállik. Ha nincs friss halad, fagyasztottat is használhatsz.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd apró kockákra. Egy serpenyőben, vajon, pirítsd meg a sárgarépát, amíg kicsit megpuhul.

    A sárgarépát finoman pirítva édesebb és ropogósabb lesz, és nem veszít a színéből.

    4

    A lisztet és vajat egy serpenyőben, alacsony lángon, pirítsd össze, hogy világos rántást készíts. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted.

    A rántásnál ügyelj, hogy ne legyen túl sűrű, hogy a mártás krémes legyen.

    5

    Miután a mártás besűrűsödött, add hozzá a tejfölt, citromlevet, sót, borsot és a megfőtt halat. Keverd jól össze, hogy az ízek egyesüljenek.

    A citromlé frissességet ad a mártásnak, és kiemeli a hal ízét.

    6

    A mártásba tedd bele a pirított sárgarépát, majd alaposan keverd össze. Öntsd az egészet egy sütőtálba.

    Ha szeretnéd, adhatunk egy kevés petrezselymet a töltelékhez, hogy friss ízt adjon.

    7

    A főtt burgonyát törd össze, és készíts belőle pürét. Ízesítsd sóval és borssal, majd terítsd a halas töltelékre.

    A burgonyapürét a legjobb, ha krémesre készíted, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vajat vagy tejet.

    8

    A kész pitét tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le fóliával, hogy ne égjen meg.