Klasszikus Frutti di Mare pizza tálalva

Klasszikus Frutti di Mare pizza

A Frutti di Mare pizza az olasz tengerparti konyha egyik ikonikus fogása, amelyet friss tengeri gyümölcsök és mozzarella sajt tesz igazán különlegessé. A pizza neve, amelynek jelentése \'a tenger gyümölcsei\', hűen tükrözi gazdag ízvilágát. Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik szeretnék otthon élvezni az olasz tengerpart ízeit, miközben egy autentikus és egyszerűen elkészíthető fogással varázsolják el vendégeiket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 29 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
200 g Tenger gyümölcsei keverék (rák, kagyló, tintahal)
2 gerezd Friss fokhagyma
10 g Friss petrezselyem
1 tk. Szárított oregánó
2 ek. Extra szűz olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, hogy a tészta és a feltétek tökéletesen megsüljenek.

    A sütőt érdemes legalább 20 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta nyújtásakor használj kevés lisztet, hogy ne ragadjon le az asztalhoz. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A túl sok szósz eláztathatja a tésztát, ezért ne vidd túlzásba. A széleken hagyott üres rész sütés közben ropogósra sül.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd egyenletesen helyezd rá a tenger gyümölcsei keveréket.

    A tenger gyümölcseit sütés előtt érdemes lecsepegtetni, hogy ne áztassák el a pizzát. Használhatsz friss vagy fagyasztott tenger gyümölcseit is.

    5

    Vékony szeletekre vágott fokhagymával és egy csipet szárított oregánóval ízesítsd a feltéteket.

    A friss fokhagyma íze intenzívebb, de a szárított oregánó is remekül passzol a tenger gyümölcseihez.

    6

    Locsold meg a pizzát egy kevés extra szűz olívaolajjal, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    Az olívaolaj nemcsak ízt ad, hanem segít a feltéteknek átsülni és szép színt kapni.

    7

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt megolvad, és a tenger gyümölcsei átsülnek.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a pizzára. Ha a sajt túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    8

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen!

    A friss petrezselyem frissességet kölcsönöz a pizzának. A pihentetés segít abban, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.