Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, hogy a tészta és a feltétek tökéletesen megsüljenek.
A sütőt érdemes legalább 20 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tészta nyújtásakor használj kevés lisztet, hogy ne ragadjon le az asztalhoz. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
A túl sok szósz eláztathatja a tésztát, ezért ne vidd túlzásba. A széleken hagyott üres rész sütés közben ropogósra sül.
Szórd meg a paradicsomszószt mozzarella sajttal, majd egyenletesen helyezd rá a tenger gyümölcsei keveréket.
A tenger gyümölcseit sütés előtt érdemes lecsepegtetni, hogy ne áztassák el a pizzát. Használhatsz friss vagy fagyasztott tenger gyümölcseit is.
Vékony szeletekre vágott fokhagymával és egy csipet szárított oregánóval ízesítsd a feltéteket.
A friss fokhagyma íze intenzívebb, de a szárított oregánó is remekül passzol a tenger gyümölcseihez.
Locsold meg a pizzát egy kevés extra szűz olívaolajjal, hogy gazdagabb ízt kapjon.
Az olívaolaj nemcsak ízt ad, hanem segít a feltéteknek átsülni és szép színt kapni.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, a sajt megolvad, és a tenger gyümölcsei átsülnek.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a pizzára. Ha a sajt túl hamar barnul, takard le alufóliával.
Miután kivetted a pizzát a sütőből, szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen!
A friss petrezselyem frissességet kölcsönöz a pizzának. A pihentetés segít abban, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.