A húsokat apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a darabok egyenletesek legyenek, hogy mindenhol egyformán megpuhuljanak.
A húsdarabokat egy nagy lábosban olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd 5 percig pirítjuk.
A hús pirítása segít, hogy a fűszerek jobban átjárják, és gazdagabb ízt ad az ételnek.
A fűszerkeveréket (garam masala, kurkuma) hozzáadjuk a pirított húshoz, majd 2-3 percig pirítjuk őket együtt.
A fűszerek pirítása elengedhetetlen a gazdag íz eléréséhez, ezért ne ugord át ezt a lépést.
A hüvelyeseket és a búzadaramát hozzáadjuk a húshoz, majd annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön főzzük, amíg minden összetevő megpuhul és összeolvad.
A haleem igazi titka a lassú főzésben rejlik. A lassú tűzön történő főzés segít, hogy a fűszerek, hús és a búzadara jól összeérjenek.
Amikor minden megpuhult, a levest botmixerrel összeturmixoljuk, hogy egy sűrű, krémes állagot kapjunk.
A turmixolás a Haleem végső állagát adja, ne hagyd ki ezt a lépést, hogy igazán sima és krémes legyen.
A kész haleemet tálaljuk, friss korianderrel, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük. Tálalás előtt egy kevés olívaolajat is csurgathatunk a tetejére.
A koriander és citrom frissítő íze kiemeli az étel gazdag ízét, így ne sajnáld őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.