Klasszikus Kebab, friss pita kenyérrel, bárányhússal és joghurtos szósszal.

Klasszikus Kebab

A klasszikus kebab története a közel-keleti régiókba vezethető vissza, ahol a fűszeres húsokat grillezve tálalták pita kenyérrel. Az étel a történelem során több kultúrában is elterjedt, és mára világszerte kedvelt étellé vált. A klasszikus kebab a friss pita és a fűszeres bárányhús egyesítésével kínál egy gazdag és ínycsiklandó étkezést, amit joghurtos szósszal tálalunk, hogy még finomabbá váljon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Kétszersült pita kenyér
500 g Bárányhús
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 csipet
1 csipet Bors
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem
200 g Pipacsos joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst alaposan vágd fel kockákra. Tedd egy tálba és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot.

    A hús legyen friss és jól lehűtve, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    2

    Töltsd meg a tálat az olívaolajjal, majd jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon a húson.

    Pihentesd a hús keveréket 1-2 órán keresztül a hűtőben, hogy a fűszerek ízei jól átjárják.

    3

    A fűszeres bárányhúst konyhai tűzhelyen vagy grillen süsd meg. A grillen sült hús jobb ízű lesz, de tűzhelyen is jól elkészíthető.

    A kebabot akkor érdemes forgatni, amikor az alján már szépen megsült, így egyenletes lesz a grillezés.

    4

    A pita kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, majd vágd fel kis darabokra, hogy könnyen tálalható legyen.

    A pita pirítása nemcsak finom, de ropogós textúrát is ad a kebabnak.

    5

    Tálaláskor tedd a pirított pitát tányérra, halmozd rá a frissen sült kebabot, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad a kebabnak és segít kiemelni a fűszerek ízét.

    6

    A joghurtot tálald mellé, hogy a kebabot ízesíthesd vele.

    A joghurt tökéletesen kiegészíti a fűszeres kebab ízét, és enyhíti a fűszerességet.