A bárányhúst alaposan vágd fel kockákra. Tedd egy tálba és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot.
A hús legyen friss és jól lehűtve, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
Töltsd meg a tálat az olívaolajjal, majd jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon a húson.
Pihentesd a hús keveréket 1-2 órán keresztül a hűtőben, hogy a fűszerek ízei jól átjárják.
A fűszeres bárányhúst konyhai tűzhelyen vagy grillen süsd meg. A grillen sült hús jobb ízű lesz, de tűzhelyen is jól elkészíthető.
A kebabot akkor érdemes forgatni, amikor az alján már szépen megsült, így egyenletes lesz a grillezés.
A pita kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben, majd vágd fel kis darabokra, hogy könnyen tálalható legyen.
A pita pirítása nemcsak finom, de ropogós textúrát is ad a kebabnak.
Tálaláskor tedd a pirított pitát tányérra, halmozd rá a frissen sült kebabot, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad a kebabnak és segít kiemelni a fűszerek ízét.
A joghurtot tálald mellé, hogy a kebabot ízesíthesd vele.
A joghurt tökéletesen kiegészíti a fűszeres kebab ízét, és enyhíti a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.