Klasszikus Kedgeree, füstölt hal, tojás és rizs kombinációja

Klasszikus Kedgeree

A kedgeree egy klasszikus brit étel, amely a viktoriánus korba nyúlik vissza, és az indiai konyha hatására alakult ki. Eredetileg maradék halat és rizst használtak fel benne, és a füstölt hal az étel legfontosabb ízesítője. A tojás és a friss petrezselyem hozzáadásával egy könnyű, de tápláló ételt kaptak, amely gyorsan népszerűvé vált a brit reggelik között. A kedgeree ma is a családi vacsorák és reggelik közkedvelt ételének számít, különösen füstölt hallal és tojással.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt hal filé
300 g Főtt rizs
4 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
2 evőkanál Friss petrezselyem
1 tk. Kurkuma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük és felkockázzuk.

    A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le, így könnyebben megpucolhatóak.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk egy serpenyőben.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy karamellizálódjon, és ne égjen meg.

    3

    A füstölt halat felkockázzuk, majd a pirított hagymához adjuk, és alacsony lángon összemelegítjük.

    Ha nem szereted a füstölt hal erős ízét, válassz enyhébb füstölt halat.

    4

    A főtt rizst, a felkockázott tojásokat, a kurkumát, és a petrezselymet hozzáadjuk a halhoz és összekeverjük.

    A kurkuma adja meg a kedgeree jellegzetes színét, ügyelj, hogy ne használj túl sokat belőle.

    5

    Az ételt sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt egy kis friss petrezselyemmel díszítjük.

    A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, próbálj meg minél több friss zöldet használni.