Klasszikus Poké bowl, tonhallal, avokádóval, mangóval és friss zöldségekkel

Klasszikus Poké

A poké Hawaii szigetéről származik, és egy friss, színes és egészséges ételt kínál. A hal, rizs és friss zöldségek tökéletes kombinációja, amit hagyományosan a helyiek a halászat után fogyasztottak. A klasszikus poké bowl színes és gazdag ízvilágot ad, miközben könnyen testreszabható az egyéni ízlések szerint. Ez az étel napjainkban egyre népszerűbb a világ minden táján, hiszen tápláló, friss és gyorsan elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tonhal filé
1 db Avokádó
200 g Rizs
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
1 db Mango
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 evőkanál Szezámmag
3 evőkanál Soja szósz
1 tk. Sriracha szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A rizst érdemes még melegen ízesíteni egy kis sóval, hogy ne legyen túl ízetlen.

    2

    A tonhalat felkockázzuk, majd a szójával és sriracha szósszal ízesítjük.

    A tonhalat frissen, jó minőségű halat válassz, hogy ízletes legyen.

    3

    Az avokádót, a mangót, az uborkát és a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk.

    Az avokádót óvatosan vágd fel, hogy ne nyomd össze és szépen tálalható legyen.

    4

    A rizst egy tálba tesszük, és ráhalmozzuk a felkockázott tonhalat, az avokádót, a mangót, az uborkát és a sárgarépát.

    A hozzávalókat szép színesen rendezd el, hogy esztétikus legyen a tálalás.

    5

    A szezámmagot és egy kis extra sriracha szószt szórunk rá a tál végén.

    A szezámmagot frissen pirítva is hozzáadhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.