Klasszikus Rogan Josh, bárányhússal és fűszeres szószban tálalva

Klasszikus Rogan Josh

A Rogan Josh gyökerei a kashmiri konyhában találhatók, ahol az ételt évszázadok óta készítik a helyi ínycsiklandó fűszerek segítségével. A klasszikus Rogan Josh bárányhúsból készül, és a fűszerek gazdag ízvilágával tálalják. A gyömbér, fokhagyma, és a különleges fűszerek kombinációja adja meg az étel egyedülálló karakterét. Az étel tökéletes választás bármilyen különleges alkalomra, miközben a fűszeres és gazdag szósz minden falatot felejthetetlenné tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Lamb meat
2 db Onion
4 clove Garlic
2 cm Ginger
2 ek. Tomato paste
1 tk. Coriander powder
1 tk. Cumin powder
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika
1 db Cinnamon stick
2 db Bay leaf
100 ml Yogurt
2 ek. Oil
1 tk. Salt
200 ml Water

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágjuk fel a bárányhúst kisebb kockákra, majd pihentessük félretett vízben.

    A hús pihentetése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le.

    A fokhagyma és gyömbér reszelése jobban elvegyül a fűszerkeverékekkel.

    3

    Melegítsünk fel egy nagyobb lábast, adjuk hozzá az olajat, majd a hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnára piruljon.

    4

    Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk őket is pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér illata fokozza az étel aromáját, és segít abban, hogy a hús ízesebb legyen.

    5

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, köményt, garam masalát, paprikát, fahéjat és a babérleveleket.

    A fűszerek mindegyikét rövid ideig pirítjuk, hogy jobban kihozzák az ízüket.

    6

    Add hozzá a húsdarabokat és pirítsuk őket egy-két percig, hogy a hús jól átsüljön és magába szívja a fűszereket.

    A hús pirítása biztosítja, hogy a fűszerek jobban tapadjanak rá, így az étel ízesebb lesz.

    7

    Most adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük el. Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel.

    A paradicsompüré segít sűríteni a szószt, így gazdagabb lesz az étel íze.

    8

    Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni, amíg a hús megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fűszeres ízeket.

    9

    Főzzük még 20-30 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és a szósz besűrűsödjön.

    Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrű lenne a szósz.