Knäckebröd fokhagymás változatban, friss rozmaringgal és szezámmaggal megszórva

Knäckebröd fokhagymás változatban

A knäckebröd tradicionális svéd kenyér, amelyet rendkívül vékonyra nyújtanak, és ropogósra sütnek. A fokhagymás változata különleges ízt ad, amely frissítő és gazdag fűszeres aromákat tartalmaz. A rozmaring és szezámmag pedig nemcsak ízesít, hanem esztétikus külsőt is ad a kenyérnek. Az elkészítés gyors és egyszerű, így ideális snackeként is fogyasztható bármikor.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
200 g Gluténmentes liszt
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
150 ml Víz
1 tk. Szárított élesztő
2 ek. Szezámmag
1 ág Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát reszeld le finomra, és keverd össze az olívaolajjal, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha még intenzívebb fokhagymás ízt szeretnél, használhatsz fokhagyma-pürét.

    2

    A liszteket, sót és szárított élesztőt egy tálban jól keverd össze.

    A lisztkeveréket előtte szitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Fokozatosan add hozzá a vízet és az olívaolajos-fokhagymás keveréket, majd gyúrd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragacsos lenne, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy formázható legyen.

    4

    A tésztát pihentesd legalább 15 percig, hogy az élesztő kifejthesse hatását.

    A pihentetés segíti, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát egy lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vastagra.

    A tészta nyújtásakor használj bőven lisztet, hogy ne ragadjon hozzá a felülethez.

    6

    Vágd a kinyújtott tésztát kisebb darabokra, és szúrd át villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

    A tészta villázása biztosítja, hogy az egységesen süljon.

    7

    A tetejét szórd meg szezámmaggal és friss rozmaringgal, majd tedd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A rozmaringot frissen használjuk, hogy megőrizze intenzív aromáját.

    8

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 12-15 percig, amíg a kenyeres pálcikák aranybarnára sülnek.

    Ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhat a knäckebröd.

    9

    Miután megsültek, hagyjuk őket egy kicsit kihűlni, és tálaljuk.

    Tálalás előtt hagyjuk őket teljesen kihűlni, hogy ne legyenek túl puhák.