Kofta bárányhússal, friss pita kenyérrel és joghurttal tálalva

Kofta bárányhússal

A kofta a közép-keleti és indiai konyhák egyik legismertebb étele, amelyet fűszeres darált húsból készítenek. A bárányhúsos kofta különösen népszerű, mivel a hús gazdag ízvilágot ad. Az étel egyaránt lehet grillezett, sült vagy serpenyőben készített. Az étel története a Perzsa Birodalomig nyúlik vissza, és azóta is mindenhol népszerű a Közel-Keleten, Indiában és Észak-Afrikában. A kofta hagyományosan friss pita kenyérrel, joghurttal és friss salátával kerül tálalásra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált bárányhúsba keverd hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, köményt, koriandert, fűszerpaprikát, sót és borsot.

    Az összes fűszert jól keverd el a hússal, hogy egyenletes ízeket kapj.

    2

    Adj hozzá egy felvert tojást a masszához, és jól dolgozd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    A tojás segít összetartani a húst, és puhábbá teszi a koftát sütés közben.

    3

    Formázz a húsos masszából kisebb golyókat vagy hosszúkás formákat (kofta alakúra).

    A koftákat egyenletesen formázd, hogy sütés közben egyformán süljenek.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, majd süsd meg a koftákat minden oldalukon 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha több koftát készítesz, süsd őket több részletben, hogy ne zsúfold össze őket a serpenyőben.

    5

    A kész koftákat tálald friss pita kenyérrel, joghurttal és salátával.

    A kofta mellé friss joghurt és egy kis fűszeres saláta kiváló kiegészítő lehet.