A darált bárányhúsba keverd hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, köményt, koriandert, fűszerpaprikát, sót és borsot.
Az összes fűszert jól keverd el a hússal, hogy egyenletes ízeket kapj.
Adj hozzá egy felvert tojást a masszához, és jól dolgozd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
A tojás segít összetartani a húst, és puhábbá teszi a koftát sütés közben.
Formázz a húsos masszából kisebb golyókat vagy hosszúkás formákat (kofta alakúra).
A koftákat egyenletesen formázd, hogy sütés közben egyformán süljenek.
Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, majd süsd meg a koftákat minden oldalukon 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha több koftát készítesz, süsd őket több részletben, hogy ne zsúfold össze őket a serpenyőben.
A kész koftákat tálald friss pita kenyérrel, joghurttal és salátával.
A kofta mellé friss joghurt és egy kis fűszeres saláta kiváló kiegészítő lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.