A burgonyákat hámozd meg, és reszeld le. Egy nagy tálba tedd a reszelt burgonyát, és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Ha a burgonya túl vizes, a kofta nem lesz elég formázható.
A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, hagymát, petrezselymet, köményt, paprikát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A fűszereket jól keverd el, hogy minden falatban egyenletesen jelenjenek meg.
Add hozzá a reszelt burgonyát is a húsos masszához, és jól gyúrd össze az egészet. Ha a massza túl laza, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá.
A burgonya segít a koftáknak puhábbá válni és összeállni.
Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.
Ha a kezed ragad, megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és a koftákat mindkét oldalukon süsd meg 5-7 percig, amíg szép aranybarna színűek lesznek.
A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert így egyenletesebben sülnek.
Miután a kofták megsültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve és egy köret burgonyával, például sült vagy püré formájában.
Tálalhatjuk salátával is, hogy még ízletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.