A darĂĄlt marhahĂșst tedd egy nagy tĂĄlba, majd add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s petrezselymet.
A finomra vĂĄgott hagyma Ă©s fokhagyma segĂt, hogy a kofta Ăzesebb legyen. Ăgyelj arra, hogy ne hagyj benne nagy darabokat, hogy könnyen formĂĄlhatĂł legyen a massza.
Adjuk hozzĂĄ a fƱszereket: pirospaprikĂĄt, kömĂ©nyt, koriandert, sĂłt Ă©s borsot. A masszĂĄt jĂłl keverjĂŒk össze.
A pirospaprika Ă©s a koriander teszi igazĂĄn fƱszeressĂ© a koftĂĄt, Ăgy ne spĂłrolj velĂŒk.
Ăsd bele a tojĂĄst Ă©s adj hozzĂĄ zsemlemorzsĂĄt, hogy összeĂĄlljon a massza.
A tojĂĄs segĂt összetartani a kofta formĂĄjĂĄt, mĂg a zsemlemorzsa adja a kĂvĂĄnt textĂșrĂĄt.
A masszĂĄt jĂłl dolgozd össze, majd formĂĄlj belĆle kisebb, ovĂĄlis vagy gömbölyƱ kis gombĂłcokat.
A koftĂĄk formĂĄzĂĄsa elĆtt Ă©rdemes egy kevĂ©s olajat hasznĂĄlni a kezedre, hogy ne ragadjon a hĂșs.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat, majd a koftĂĄkat mindkĂ©t oldalĂĄn sĂŒsd meg 5-6 percig, amĂg szĂ©pen megpirulnak.
SĂŒsd közepes hĆmĂ©rsĂ©kleten, hogy a koftĂĄk kĂvĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig szaftosak maradjanak.
TĂĄlald a koftĂĄkat friss salĂĄtĂĄval vagy joghurttal.
A kofta tökĂ©letes körete lehet friss salĂĄta, de joghurtos öntettel is igazĂĄn ĂnycsiklandĂł.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.