A darált marhahúst tedd egy nagy tálba, majd add hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet.
A finomra vágott hagyma és fokhagyma segít, hogy a kofta ízesebb legyen. Ügyelj arra, hogy ne hagyj benne nagy darabokat, hogy könnyen formálható legyen a massza.
Adjuk hozzá a fűszereket: pirospaprikát, köményt, koriandert, sót és borsot. A masszát jól keverjük össze.
A pirospaprika és a koriander teszi igazán fűszeressé a koftát, így ne spórolj velük.
Üsd bele a tojást és adj hozzá zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza.
A tojás segít összetartani a kofta formáját, míg a zsemlemorzsa adja a kívánt textúrát.
A masszát jól dolgozd össze, majd formálj belőle kisebb, ovális vagy gömbölyű kis gombócokat.
A kofták formázása előtt érdemes egy kevés olajat használni a kezedre, hogy ne ragadjon a hús.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd a koftákat mindkét oldalán süsd meg 5-6 percig, amíg szépen megpirulnak.
Süsd közepes hőmérsékleten, hogy a kofták kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradjanak.
Tálald a koftákat friss salátával vagy joghurttal.
A kofta tökéletes körete lehet friss saláta, de joghurtos öntettel is igazán ínycsiklandó.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.