FƱszeres marhahĂșs kofta tĂĄlalva

Kofta fƱszeres marhahĂșssal

A kofta egy nĂ©pszerƱ Ă©tel a Közel-Keleten Ă©s Észak-AfrikĂĄban, amely darĂĄlt hĂșsbĂłl kĂ©szĂŒlt fƱszeres hĂșsgombĂłcokat jelent. A marhahĂșssal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata igazĂĄn gazdag Ă­zvilĂĄggal rendelkezik, mĂ­g a fƱszerek kiemelik a hĂșs termĂ©szetes Ă­zĂ©t. Az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors Ă©s Ă­nycsiklandĂł vacsorĂĄhoz, Ă©s könnyen tĂĄlalhatĂł salĂĄtĂĄval vagy joghurttal.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (darĂĄlva)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. FƱszeres sĂł
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 db Tojás
⭕ 2 ek. Zsemlemorzsa
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt marhahĂșst tedd egy nagy tĂĄlba, majd add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s petrezselymet.

    A finomra vĂĄgott hagyma Ă©s fokhagyma segĂ­t, hogy a kofta Ă­zesebb legyen. Ügyelj arra, hogy ne hagyj benne nagy darabokat, hogy könnyen formĂĄlhatĂł legyen a massza.

    2

    Adjuk hozzĂĄ a fƱszereket: pirospaprikĂĄt, kömĂ©nyt, koriandert, sĂłt Ă©s borsot. A masszĂĄt jĂłl keverjĂŒk össze.

    A pirospaprika Ă©s a koriander teszi igazĂĄn fƱszeressĂ© a koftĂĄt, Ă­gy ne spĂłrolj velĂŒk.

    3

    Üsd bele a tojĂĄst Ă©s adj hozzĂĄ zsemlemorzsĂĄt, hogy összeĂĄlljon a massza.

    A tojĂĄs segĂ­t összetartani a kofta formĂĄjĂĄt, mĂ­g a zsemlemorzsa adja a kĂ­vĂĄnt textĂșrĂĄt.

    4

    A masszĂĄt jĂłl dolgozd össze, majd formĂĄlj belƑle kisebb, ovĂĄlis vagy gömbölyƱ kis gombĂłcokat.

    A koftĂĄk formĂĄzĂĄsa elƑtt Ă©rdemes egy kevĂ©s olajat hasznĂĄlni a kezedre, hogy ne ragadjon a hĂșs.

    5

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd a koftĂĄkat mindkĂ©t oldalĂĄn sĂŒsd meg 5-6 percig, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak.

    SĂŒsd közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy a koftĂĄk kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig szaftosak maradjanak.

    6

    TĂĄlald a koftĂĄkat friss salĂĄtĂĄval vagy joghurttal.

    A kofta tökéletes körete lehet friss salåta, de joghurtos öntettel is igazån ínycsiklandó.