A túrót tedd egy nagy tálba, és jól keverd el a fokhagymával, hagymával, petrezselyemmel és a fűszerekkel.
A túró lágyságától függően, ha túl sűrű, egy kis tejjel vagy joghurttal hígíthatod.
A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá a fűszeres túrós keveréket, majd alaposan keverd össze.
Ha szükséges, egy kis olívaolajat is adhatsz hozzá, hogy a massza könnyebben formálható legyen.
Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.
A kezedet enyhén olajozd meg, hogy ne ragadjon hozzá a húsos massza.
A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.
A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, hogy egyenletesen sülhessenek.
Miután a kofták megsültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve és egy köret, például rizs vagy saláta kíséretében.
A koftákhoz jól illik a tzatziki vagy joghurtos mártás is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.