Kofta fűszeres túróval, grillezett marhahús golyókkal és petrezselyem díszítéssel

Kofta fűszeres túróval

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. A túróval készült változat egy különleges, krémes ízélményt nyújt a klasszikus fűszeres húsgolyókhoz, amelyet egy egyszerű, de nagyszerű körettel tálalhatunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús
150 g Túró
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy nagy tálba, és jól keverd el a fokhagymával, hagymával, petrezselyemmel és a fűszerekkel.

    A túró lágyságától függően, ha túl sűrű, egy kis tejjel vagy joghurttal hígíthatod.

    2

    A marhahúst egy tálba tedd, add hozzá a fűszeres túrós keveréket, majd alaposan keverd össze.

    Ha szükséges, egy kis olívaolajat is adhatsz hozzá, hogy a massza könnyebben formálható legyen.

    3

    Formázz a masszából kis golyókat vagy ovális alakú koftákat.

    A kezedet enyhén olajozd meg, hogy ne ragadjon hozzá a húsos massza.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A koftákat ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, hogy egyenletesen sülhessenek.

    5

    Miután a kofták megsültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve és egy köret, például rizs vagy saláta kíséretében.

    A koftákhoz jól illik a tzatziki vagy joghurtos mártás is.