A darálthúst tedd egy tálba, majd add hozzá a reszelt sárgarépát, a reszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát.
A zöldségeket nyomkodd ki egy kicsit, hogy ne legyen túl vizes a hús keveréke.
Add hozzá a fokhagymát, köményt, kurkumát, fahéjat, borsot, sót és a friss koriandert.
A fűszerek a kofták gazdag ízét adják, így ne spórolj velük!
A masszát jól keverd össze, majd adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát, hogy a kofták jól összeálljanak.
Ha túl lágy a massza, még egy kis zsemlemorzsát adhatsz hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázz kisebb golyókat a keverékből, és forgasd őket egy kevés zsemlemorzsában.
A kofták ne legyenek túl nagyok, hogy jól átsüljenek.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a koftákat mindkét oldalukon 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha túl sok koftát teszel egyszerre a serpenyőbe, azok nehézkesen fognak sülni.
Tálalás előtt locsold meg a koftákat friss citromlével, hogy még frissítőbb ízük legyen.
A citromlé kiemeli a fűszerek ízét és frissességet ad a koftáknak.
Tálald a koftákat friss salátával vagy rizzsel, és élvezd a gazdag ízeket!
A kofták a legfinomabbak frissen, melegen tálalva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.