Kofta fƱszeres zöldségraguval, frissen tålalva

Kofta FƱszeres Zöldséges

A Kofta a közel-keleti Ă©s indiai konyhĂĄk egyik legismertebb Ă©tele, amely fƱszeres, Ă­nycsiklandĂł hĂșsos golyĂłkat jelent. Ezt a receptet zöldsĂ©gekkel gazdagĂ­tottuk, Ă­gy egy könnyedebb Ă©s tĂĄplĂĄlĂłbb Ă©telt kapunk. A sĂĄrgarĂ©pa Ă©s a cukkini nemcsak frissĂ­tik a koftĂĄt, hanem egy extra Ă­zt is adnak. Az Ă©tel egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, de rendkĂ­vĂŒl gazdag Ă©s finom Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy bĂĄrĂĄny)
⭕ 1 db Reszelt sĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 ág Cilantro (koriander)
⭕ 0.5 tk. Kurkuma
⭕ 0.5 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Friss bors
⭕ 1 tk. Só
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlthĂșst tedd egy tĂĄlba, majd add hozzĂĄ a reszelt sĂĄrgarĂ©pĂĄt, a reszelt cukkinit Ă©s az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt.

    A zöldsĂ©geket nyomkodd ki egy kicsit, hogy ne legyen tĂșl vizes a hĂșs keverĂ©ke.

    2

    Add hozzå a fokhagymåt, köményt, kurkumåt, fahéjat, borsot, sót és a friss koriandert.

    A fƱszerek a koftĂĄk gazdag Ă­zĂ©t adjĂĄk, Ă­gy ne spĂłrolj velĂŒk!

    3

    A masszåt jól keverd össze, majd adj hozzå egy kevés zsemlemorzsåt, hogy a koftåk jól összeålljanak.

    Ha tĂșl lĂĄgy a massza, mĂ©g egy kis zsemlemorzsĂĄt adhatsz hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    4

    FormĂĄzz kisebb golyĂłkat a keverĂ©kbƑl, Ă©s forgasd Ƒket egy kevĂ©s zsemlemorzsĂĄban.

    A koftĂĄk ne legyenek tĂșl nagyok, hogy jĂłl ĂĄtsĂŒljenek.

    5

    MelegĂ­ts olĂ­vaolajat egy serpenyƑben, majd sĂŒsd a koftĂĄkat mindkĂ©t oldalukon 5-7 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    Ha tĂșl sok koftĂĄt teszel egyszerre a serpenyƑbe, azok nehĂ©zkesen fognak sĂŒlni.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg a koftĂĄkat friss citromlĂ©vel, hogy mĂ©g frissĂ­tƑbb Ă­zĂŒk legyen.

    A citromlé kiemeli a fƱszerek ízét és frissességet ad a koftåknak.

    7

    Tålald a koftåkat friss salåtåval vagy rizzsel, és élvezd a gazdag ízeket!

    A koftĂĄk a legfinomabbak frissen, melegen tĂĄlalva.