Kofta fűszeres zöldségraguval, frissen tálalva

Kofta Fűszeres Zöldséges

A Kofta a közel-keleti és indiai konyhák egyik legismertebb étele, amely fűszeres, ínycsiklandó húsos golyókat jelent. Ezt a receptet zöldségekkel gazdagítottuk, így egy könnyedebb és táplálóbb ételt kapunk. A sárgarépa és a cukkini nemcsak frissítik a koftát, hanem egy extra ízt is adnak. Az étel egyszerűen elkészíthető, de rendkívül gazdag és finom ízvilágot kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Reszelt sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro (koriander)
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk. Friss bors
1 tk.
50 g Zsemlemorzsa
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darálthúst tedd egy tálba, majd add hozzá a reszelt sárgarépát, a reszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát.

    A zöldségeket nyomkodd ki egy kicsit, hogy ne legyen túl vizes a hús keveréke.

    2

    Add hozzá a fokhagymát, köményt, kurkumát, fahéjat, borsot, sót és a friss koriandert.

    A fűszerek a kofták gazdag ízét adják, így ne spórolj velük!

    3

    A masszát jól keverd össze, majd adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát, hogy a kofták jól összeálljanak.

    Ha túl lágy a massza, még egy kis zsemlemorzsát adhatsz hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Formázz kisebb golyókat a keverékből, és forgasd őket egy kevés zsemlemorzsában.

    A kofták ne legyenek túl nagyok, hogy jól átsüljenek.

    5

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd a koftákat mindkét oldalukon 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl sok koftát teszel egyszerre a serpenyőbe, azok nehézkesen fognak sülni.

    6

    Tálalás előtt locsold meg a koftákat friss citromlével, hogy még frissítőbb ízük legyen.

    A citromlé kiemeli a fűszerek ízét és frissességet ad a koftáknak.

    7

    Tálald a koftákat friss salátával vagy rizzsel, és élvezd a gazdag ízeket!

    A kofták a legfinomabbak frissen, melegen tálalva.