Hagyományos kofta sült marhahússal, friss petrezselyemmel díszítve

Kofta hagyományos

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. Marhahúsból vagy bárányhúsból készült, fűszerekkel gazdagítva, gyakran rizzsel vagy salátával tálalva. A kofta története évezredekig nyúlik vissza, és a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában a mai napig népszerű étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
100 g Juhsajt
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst egy nagy tálba tesszük. A fokhagymát finomra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. A petrezselymet és a köményt is hozzáadjuk.

    A fokhagyma ízét finomra aprítva jobban ki fog jönni.

    2

    A hozzávalókat összekeverjük, és egy kis sóval, borssal ízesítjük. A juhsajtot reszeljük le és adjuk hozzá a keverékhez.

    A juhsajt ad egy kellemes krémességet a koftáknak, de ha nem szereted, helyettesíthető más sajttal is.

    3

    A masszát jól átgyúrjuk, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon benne. Ezután kis golyókat formálunk a masszából, és enyhén ellapítjuk őket.

    Ha a keverék ragad, kezedet egy kicsit megolajozhatod, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A kofták sütése közben ne próbáljuk meg túl gyakran megfordítani őket, hogy ne törjenek szét.

    5

    Miután a kofták megsültek, tálaljuk őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy rizs körettel.

    Tálalhatjuk tzatzikivel is, hogy még ízletesebb legyen!