A szóját tisztítsd meg és áztasd be vízbe egy éjszakára.
Minél tovább áztatod a szóját, annál puhább és könnyebben emészthető lesz.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, majd tedd félre.
A hagymát és fokhagymát szinte péppé apríthatod, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Egy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a felaprított fokhagymát és hagymát. Pirítsd őket, amíg aranybarnára nem sülnek.
A szezámolaj fokozza az étel gazdag ízét, így ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl.
Add hozzá a szójaszószt, cukrot és vízet a pirított hagymákhoz, és hagyd felforrni.
A szójaszósz és a cukor kombinációja gazdag és enyhén édes ízt ad a szósznak.
Amikor a lé felforrt, add hozzá a beáztatott szóját és főzd 20-30 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
A főzés során időnként keverd meg, hogy a szója jól átvegye a fűszerek ízét.
A végén szórd meg a kész Kongjaban-t szezámmaggal és chilipehellyel, és tálald forrón.
A szezámmag és chilipehely fokozza a szósz ízét és egy kis csípősséget ad a kész ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.