Kongjaban, koreai szója étel szezámmaggal és chilipehellyel

Kongjaban

A Kongjaban a koreai konyha hagyományos étke, amely főként szója alapú, és gazdag ízekkel van tele. A szója könnyen felszívja a fűszeres szószok ízét, így ez az étel rendkívül ínycsiklandó. A fűszeres szójaszósz, a fokhagyma és a szezámolaj gazdag ízvilágot ad a Kongjaban-nak. Koreában gyakran fogyasztják ebédre vagy vacsorára, mivel tápláló, és könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szója
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
200 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szóját tisztítsd meg és áztasd be vízbe egy éjszakára.

    Minél tovább áztatod a szóját, annál puhább és könnyebben emészthető lesz.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, majd tedd félre.

    A hagymát és fokhagymát szinte péppé apríthatod, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    3

    Egy fazékban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a felaprított fokhagymát és hagymát. Pirítsd őket, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A szezámolaj fokozza az étel gazdag ízét, így ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, cukrot és vízet a pirított hagymákhoz, és hagyd felforrni.

    A szójaszósz és a cukor kombinációja gazdag és enyhén édes ízt ad a szósznak.

    5

    Amikor a lé felforrt, add hozzá a beáztatott szóját és főzd 20-30 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    A főzés során időnként keverd meg, hogy a szója jól átvegye a fűszerek ízét.

    6

    A végén szórd meg a kész Kongjaban-t szezámmaggal és chilipehellyel, és tálald forrón.

    A szezámmag és chilipehely fokozza a szósz ízét és egy kis csípősséget ad a kész ételnek.