Koreai sundae, sertéshússal és rizstésztával

Koreai sundae

A koreai sundae egy hagyományos étel, amelyet általában sertéshússal, rizstésztával és fűszerekkel készítenek. Az ételt gyakran kóstolják ki az utcai árusoknál, de otthoni elkészítése is lehetséges. A sundae egy ínycsiklandó és gazdag étel, melyet különböző fűszerekkel, mint a koriander és a curry por, még különlegesebbé tehetünk. A koreai kultúrában a sundae fontos szerepet játszik, és az étel gyakran friss korianderrel és egyéb fűszerekkel kerül tálalásra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús (darálva)
100 g Hosszú rizs
50 g Rizsliszt
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 tk. Curry por
1 csokor Friss koriander
1 db Kombu alga
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
2 db Hosszú bélbe (fekete bél vagy természetes bél)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, és főzd meg 15 perc alatt, majd tedd félre. A rizslisztet keverd össze vízzel, hogy tészta állagot kapj.

    Ha túl híg lesz a rizsliszt keverék, adj hozzá egy kis rizslisztet, hogy sűrűbb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben olajban pirítsd meg. Add hozzá a darált sertéshúst, és pirítsd meg jól.

    Ne hagyd, hogy a hús túlzottan megpiruljon, csak annyira, hogy a színe megváltozzon, így megőrzi a szaftosságát.

    3

    A pörkölt húsra add hozzá a rizst, rizslisztet, curry port, szójaszószt, szezámmagot és sót. Keverd jól össze, hogy az összes fűszer egyenletesen eloszoljon.

    A fűszerek a legjobb ízt adják a töltelékhez, próbáld ki az ízesítést, és ha szükséges, adj hozzá egy kis sót vagy curry port.

    4

    A kombu algát apróra vágd, és add hozzá a keverékhez. Ez egyedülálló umami ízt ad a töltelékhez.

    Ha nem találsz kombu algát, helyettesítheted más típusú algával, de a kombu a legjobb választás.

    5

    A kész keveréket töltsd bele a hosszú bélbe, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el. Ne töltsd túl a bélbe, mert a bél könnyen szétszakadhat a főzés során.

    A bél végeit kösd el szorosan, hogy a töltelék ne szivárogjon ki a főzés alatt.

    6

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és óvatosan helyezd bele a bélbe töltött keveréket. Főzd 45-50 percig, amíg megpuhul.

    Főzés közben ellenőrizd, hogy a víz ne forrjon túl hevesen, mert akkor a bél felszakadhat.

    7

    A kész sundae-t vágd fel szeletekre, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koreai sundae-t a legjobb frissen tálalni, mivel a friss koriander kiemeli az ízeket.