Korma burgonyával, friss korianderrel tálalva

Korma burgonyával

A korma egy klasszikus indiai étel, amelyet különféle húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A kókusztej és a fűszerek harmonikus keveréke adja meg a korma jellegzetes gazdag és aromás ízét. A burgonyás változat egy egyszerűbb és mégis ínycsiklandó alternatíva, amely a vegetáriánus étrendekhez is remekül illik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gingiber
2 tk. Garam masala
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel egyenlő darabokra.

    A burgonyát lehetőleg egyenlő méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen főjön meg.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg őket.

    A hagymát aranybarnára pirítjuk, hogy gazdag ízt adjon a kormának.

    3

    Adjunk hozzá egy evőkanál reszelt friss gyömbért, majd folytassuk a pirítást további 1-2 percig.

    A gyömbér frissessége és fűszeressége kiemeli az étel ízét.

    4

    Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd az összes fűszert: garam masalát, fűszerpaprikát, sót és borsot.

    A fűszerek fokozatosan adják át az ízeket, ne hagyjuk ki egyiket sem, mert az étel tökéletesen ki van balance-olva tőlük.

    5

    Öntsük hozzá a kókusztejet, majd keverjük össze jól. Főzzük lassú tűzön 25-30 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

    Ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a kókusztej jobban átjárja a burgonyát.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és még egy pici fűszerpaprikával díszítsük.

    A friss koriander frissességet és színt ad az ételnek, míg a fűszerpaprika extra ízt hoz a tetejére.