A burgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel egyenlő darabokra.
A burgonyát lehetőleg egyenlő méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen főjön meg.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg őket.
A hagymát aranybarnára pirítjuk, hogy gazdag ízt adjon a kormának.
Adjunk hozzá egy evőkanál reszelt friss gyömbért, majd folytassuk a pirítást további 1-2 percig.
A gyömbér frissessége és fűszeressége kiemeli az étel ízét.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd az összes fűszert: garam masalát, fűszerpaprikát, sót és borsot.
A fűszerek fokozatosan adják át az ízeket, ne hagyjuk ki egyiket sem, mert az étel tökéletesen ki van balance-olva tőlük.
Öntsük hozzá a kókusztejet, majd keverjük össze jól. Főzzük lassú tűzön 25-30 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy a kókusztej jobban átjárja a burgonyát.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és még egy pici fűszerpaprikával díszítsük.
A friss koriander frissességet és színt ad az ételnek, míg a fűszerpaprika extra ízt hoz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.