A karfiolt, répát és a főtt burgonyát apró darabokra vágd fel. A zöldborsót is előkészítheted.
A zöldségeket érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.
A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.
A hagyma édes, enyhén karamellizált ízt ad a kormának, így a pirításkor figyelj arra, hogy ne égjen meg.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma fokozza a korma gazdag ízét, így pirítsd jól, de ne égesd meg.
Add hozzá a garam masalát, és pirítsd együtt a hagymával és fokhagymával, hogy az ízek összeérjenek.
A garam masala fűszer keverék gazdagítja a korma ízvilágát, így ne hagyd ki!
Most add hozzá a felvágott zöldségeket (karfiol, répa, burgonya, zöldborsó), és keverd jól össze.
A zöldségeket egyenletesen keverd el a fűszerekkel, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd alaposan. Sózd ízlés szerint, majd főzd a zöldségeket alacsony lángon, amíg megpuhulnak, körülbelül 20-25 percig.
A kókusztej segít a korma szaftosságában, miközben finom, krémes ízt ad a zöldségekhez.
Miután a zöldségek megpuhultak, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A koriander frissességet ad a kormának, és még gazdagabbá teszi az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.