Korma zöldségekkel, gazdag kókusztejjel és friss korianderrel tálalva

Korma zöldségekkel

A Korma egy klasszikus indiai étel, amelyet zöldségekkel vagy húsokkal készítenek. A kókusztej és a fűszerek kombinációja adja a korma gazdag, krémes ízét. A zöldséges korma egy remek vegetáriánus alternatíva, amely nemcsak finom, hanem tápláló is. A korma az indiai konyhában népszerű étel, és sokféle variációban készíthető, az alapanyagoktól függően. Ez a recept egy könnyed és ínycsiklandó lehetőséget kínál, amely tökéletes étkezés a család számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Karfiol
2 db Répa
150 g Zöldborsó
2 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt, répát és a főtt burgonyát apró darabokra vágd fel. A zöldborsót is előkészítheted.

    A zöldségeket érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A hagyma édes, enyhén karamellizált ízt ad a kormának, így a pirításkor figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    A hagyma fokozza a korma gazdag ízét, így pirítsd jól, de ne égesd meg.

    4

    Add hozzá a garam masalát, és pirítsd együtt a hagymával és fokhagymával, hogy az ízek összeérjenek.

    A garam masala fűszer keverék gazdagítja a korma ízvilágát, így ne hagyd ki!

    5

    Most add hozzá a felvágott zöldségeket (karfiol, répa, burgonya, zöldborsó), és keverd jól össze.

    A zöldségeket egyenletesen keverd el a fűszerekkel, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd alaposan. Sózd ízlés szerint, majd főzd a zöldségeket alacsony lángon, amíg megpuhulnak, körülbelül 20-25 percig.

    A kókusztej segít a korma szaftosságában, miközben finom, krémes ízt ad a zöldségekhez.

    7

    Miután a zöldségek megpuhultak, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissességet ad a kormának, és még gazdagabbá teszi az ízeket.