Körtés gyömbéres alkoholmentes cider bögrében

Körtés gyömbéres alkoholmentes cider

A körtés gyömbéres alkoholmentes cider egy egyedi és melengető ital, amely a körte édes ízét a gyömbér frissítő fűszerességével ötvözi. Ez az ital tökéletes választás hideg téli estéken, vagy akár baráti összejöveteleken, amikor valami különlegeset szeretnénk kínálni. Tipp: Ha még fűszeresebb ízvilágot szeretnél, adj hozzá egy csipetnyi frissen őrölt szerecsendiót is.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
145 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Körte lé
20 g Friss gyömbér
3 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra.

    A gyömbért könnyebben hámozhatod, ha először egy kanállal kaparod le a héját, ahelyett, hogy késsel vágnád.

    2

    A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld.

    A citromot szeletelés előtt forró vízben is megmoshatod, hogy eltávolítsd a viaszos bevonatot, és intenzívebb ízt kapj.

    3

    Öntsd a körtelevet egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.

    Használj jó minőségű, 100%-os gyümölcstartalmú körtelevet a legjobb ízélmény érdekében.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget.

    A fűszereket teatojásba vagy gézlapba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén.

    5

    Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A lassú melegítés segít abban, hogy a fűszerek ízei jobban kioldódjanak, és ne veszítsék el aromájukat.

    6

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.

    Ha a méz nehezen oldódik, vedd le a lábost a tűzről, és keverd addig, amíg fel nem oldódik teljesen.

    7

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket, a citromkarikákat és a gyömbérdarabokat.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb darabok is eltávolításra kerüljenek.

    8

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy citromkarikával és egy fahéjrúddal.

    A poharakat előmelegítheted, hogy tovább tartsd melegen a cidert. Ehhez öblítsd ki őket forró vízzel.