Körtés kakiage, ropogós tésztában sült zöldségekkel és friss korianderrel tálalva

Körtés kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amely különböző zöldségek és gyümölcsök tempurába mártásával készül. A körtés kakiage egy friss és ropogós variációja ennek az ételnek, amely különleges ízélményt kínál. A friss koriander és a tészta ropogóssága kiemeli az étel frissességét, és tökéletes előétel vagy könnyű étkezés lehet bármelyik étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Körte
1 db Lilahagyma
1 szál Póréhagyma
1 db Cukkini
1 tk. Fekete szezámmag
1 tk. Fehér szezámmag
100 g Búzaliszt
2 ek. Kukoricakeményítő
120 ml Víz
500 ml Növényi olaj
1 csipet
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A körtét hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A lilahagymát, póréhagymát és a cukkinit is szeleteld fel vékony csíkokra.

    Ha a körte túl édes, válassz enyhén savanykás fajtát, hogy jól érvényesüljön az íze a kakiage-ban.

    2

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet, kukoricakeményítőt és a szezámmagokat. Add hozzá a vizet, és keverd simára a tésztát.

    A tészta ne legyen túl híg, hogy a zöldségek és gyümölcsök ne ázzanak el a sütés közben. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra lisztet.

    3

    A tálba tedd bele a szeletelt körtét, lilahagymát, póréhagymát és cukkinit, majd jól keverd össze, hogy a tészta mindenhol bevonja a hozzávalókat.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségek és gyümölcsök ne legyenek túl nedvesek, mert a felesleges víz a tésztát felhígíthatja.

    4

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, óvatosan kanalazd bele a tésztát a forró olajba, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sül.

    Az olaj hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl alacsony, a kakiage felszívja az olajat, ha túl magas, megéghet.

    5

    Miután a kakiage aranybarna lett, szedd ki a serpenyőből, és papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.

    Ne rakd túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, hogy ne csökkenjen túlzottan az olaj hőmérséklete.

    6

    Tálald a kakiage-t friss korianderrel díszítve, és frissen tálald, hogy megőrizze ropogósságát.

    A koriander frissessége kiemeli a tészta ízét, és még ínycsiklandóbbá teszi a fogást.