Forralj fel 500 ml vizet, majd öntsd rá a fekete tea filterekre, és hagyd ázni 3-5 percig, attól függően, mennyire szeretnéd erősre a teát.
Ha nincs filteres teád, használhatsz szálas teát is. Ebben az esetben szűrd le a teát a későbbiekben.
Közben mosd meg a körtét, vágd kisebb szeletekre, és a ribizlivel együtt tedd egy kisebb lábasba.
A körtét nem szükséges meghámozni, de ha zavar a héja, nyugodtan távolítsd el.
Add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd önts rá egy kevés vizet (kb. 100 ml), és lassú tűzön kezdd el főzni 5 percig.
A kevés víz azért fontos, hogy a gyümölcsök és a fűszerek íze koncentrált maradjon.
Szűrd le a fekete teát, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet, amíg teljesen feloldódik.
A citromlé segít kiemelni a tea ízét és kellemes savanykás ízt ad neki.
Öntsd hozzá a fűszeres körtés-ribizlis főzetet, majd keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl édesnek találod, adj hozzá még egy kis citromlevet.
Hagyd állni 5 percig, hogy az aromák kibontakozzanak, majd szűrd le a teát, és öntsd poharakba.
A pihentetés alatt az ízek jobban összeérnek, és a tea aromásabb lesz.
Tálalás előtt díszítheted egy szelet friss körtével és néhány szem ribizlivel.
A díszítés nem csak szép, de még finomabbá is teszi a teát!
Forralj fel 500 ml vizet, majd öntsd rá a fekete tea filterekre, és hagyd ázni 3-5 percig, attól függően, mennyire szeretnéd erősre a teát.
Ha nincs filteres teád, használhatsz szálas teát is. Ebben az esetben szűrd le a teát a későbbiekben.
Közben mosd meg a körtét, vágd kisebb szeletekre, és a ribizlivel együtt tedd egy kisebb lábasba.
A körtét nem szükséges meghámozni, de ha zavar a héja, nyugodtan távolítsd el.
Add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd önts rá egy kevés vizet (kb. 100 ml), és lassú tűzön kezdd el főzni 5 percig.
A kevés víz azért fontos, hogy a gyümölcsök és a fűszerek íze koncentrált maradjon.
Szűrd le a fekete teát, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet, amíg teljesen feloldódik.
A citromlé segít kiemelni a tea ízét és kellemes savanykás ízt ad neki.
Öntsd hozzá a fűszeres körtés-ribizlis főzetet, majd keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl édesnek találod, adj hozzá még egy kis citromlevet.
Hagyd állni 5 percig, hogy az aromák kibontakozzanak, majd szűrd le a teát, és öntsd poharakba.
A pihentetés alatt az ízek jobban összeérnek, és a tea aromásabb lesz.
Tálalás előtt díszítheted egy szelet friss körtével és néhány szem ribizlivel.
A díszítés nem csak szép, de még finomabbá is teszi a teát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.