Koshari marhahússal, egyiptomi étel rizsből, lencséből és makaróniból, gazdag paradicsomos szószban

Koshari marhahússal

A Koshari marhahússal egy modern változata a tradicionális egyiptomi ételnek, amelyet a rizs, lencse, makaróni és fűszeres paradicsomos szósz alapoz meg. A marhahús hozzáadásával az étel gazdagabbá válik, és egy ínycsiklandó, laktató ételt eredményez. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy tápláló vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Lencse
200 g Makaronni tészta
250 g Marhahús (pl. darált marhahús)
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Paradicsom
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét és a rizst külön-külön főzd meg. A lencsét egy lábasban, vízben főzd meg, amíg megpuhul. A rizst a szokásos módon, sóval és vízzel főzd meg.

    A lencsét ne főzd túl, mert akkor szétesik. Ha a rizs túl ragadós, próbáld meg egy kicsit kevesebb vízzel főzni.

    2

    A makarónit főzd meg forró vízben, majd csepegtesd le.

    A tésztát ne főzd túl, hogy megtartja a textúráját és nem lesz túlpuhult.

    3

    A marhahúst pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén megpirul és megpuhul.

    A marhahús pirításával gazdagabb ízt kapsz, így fontos, hogy jól megpiruljon.

    4

    A vöröshagymákat vékonyra szeleteld és olívaolajban pirítsd meg, amíg aranybarnára sülnek. A fokhagymát is finomra vágva add hozzá a hagymához.

    A hagymát pirítva édesebb ízt kap, amitől gazdagabb lesz a koshari íze.

    5

    A paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra, majd a hagymás keverékhez add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, és pirítsd még pár percig.

    A paradicsomot úgy vágd fel, hogy a lé is kijöjjön, így ízletesebb lesz a szósz.

    6

    A főtt rizst, tésztát, lencsét és marhahúst egy nagy tálban keverd össze. A fűszeres hagymás paradicsomszószt öntsd a tetejére.

    Az ételt ne keverd össze túl erőteljesen, hogy megőrizze a különböző összetevők textúráját.

    7

    Tálald citromlével és friss korianderlevelekkel, ha szeretnéd.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.