A darált húst tedd egy tálba, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, zsemlemorzsát, tojást, sót és borsot. Öntsd hozzá a tejet, és jól dolgozd össze.
Ha túl száraznak találod a keveréket, adj hozzá még egy kis tejet vagy vízet, hogy a massza könnyen formálható legyen.
A masszából formálj apró gombócokat, és egy serpenyőben, vajban süsd őket 8-10 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A gombócokat folyamatosan forgatva süsd őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.
A gombócokat vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A serpenyőben maradt vajban pirítsd meg az apróra vágott gombát 3-4 percig.
Ha a gombák túl sok levet eresztenek, egy kicsit magasabb hőmérsékleten piríthatod őket, hogy a víz elpárologjon.
Add hozzá a lisztet a gombához, és keverd jól el. Főzd még 1-2 percig, hogy a liszt átsüljön.
A liszt segít sűríteni a mártást, ezért ügyelj rá, hogy ne legyen csomós.
Öntsd hozzá a tejszínt és az alaplevet, majd keverd simára. Hozd felforrni, majd add hozzá a gombócokat. Főzd még 10-15 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
Ha a mártás túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.
Tálald a gombócokat a gombamártással, és díszítsd friss petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.