A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba, és öntsd rá az 500 ml vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra vizet a főzés során.
A hagymát hámozd meg és finomra vágd. A darálthúst tedd egy tálba, és keverd hozzá a tojást, zsemlemorzsát, tejet, sót és borsot.
A tej segít, hogy a húsgombócok puhábbak legyenek, így nem lesznek túl szárazak.
Formázz kis golyókat a húskeverékből, és tedd őket félre. A golyók mérete körülbelül diónyi legyen.
A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így gyorsabban átsülnek és egyenletesebb lesz a textúrájuk.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat és a vajat. Amikor a vaj megolvadt, tedd bele a húsgombócokat, és süsd őket minden oldalról aranybarnára.
Ne tegyél túl sok húsgombócot a serpenyőbe egyszerre, hogy ne csökkentsd a hőmérsékletet túl gyorsan.
Miután minden oldalát szépen megpirítottad, csökkentsd a hőt, és párold a húsgombócokat még 5-10 percig, hogy a belseje is átsüljön.
Ha szükséges, önthetsz egy kis vizet a serpenyőbe, hogy gőzölni kezdjen, és ne égjen meg a hús.
A kész húsgombócokat tedd a tálra, és tálald a rizs mellett. A rizs legyen puha, és ha szeretnéd, egy kis vajjal megkenheted tálalás előtt.
A friss fűszerek, mint a petrezselyem, hozzáadásával még ízletesebbé teheted a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.