Köttbullar rizskörettel, egy tál friss húsgombóc rizs körettel, gazdag és ínycsiklandó

Köttbullar rizskörettel

A Köttbullar egy hagyományos svéd étel, amely a svéd konyha egyik legismertebb fogása. A húsgombócokat eredetileg marha- és sertéshús keverékéből készítik, majd különböző fűszerekkel ízesítik. A svéd húsgombócok híre világszerte elterjedt, és sokan svéd húsgombócként ismerik. Ezt az ételt hagyományosan friss rizssel tálalják, amely tökéletes kísérője a gazdag húsos falatoknak. A svéd konyha egyik alapvető étele, amely a téli hónapokban különösen népszerű, mivel gazdag, tápláló és ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha és sertés keveréke)
1 db Hagyma
1 db Tojás
2 ek. Zsemlemorzsa
50 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Vaj
2 ek. Olaj
250 g Rizs
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba, és öntsd rá az 500 ml vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra vizet a főzés során.

    2

    A hagymát hámozd meg és finomra vágd. A darálthúst tedd egy tálba, és keverd hozzá a tojást, zsemlemorzsát, tejet, sót és borsot.

    A tej segít, hogy a húsgombócok puhábbak legyenek, így nem lesznek túl szárazak.

    3

    Formázz kis golyókat a húskeverékből, és tedd őket félre. A golyók mérete körülbelül diónyi legyen.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így gyorsabban átsülnek és egyenletesebb lesz a textúrájuk.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat és a vajat. Amikor a vaj megolvadt, tedd bele a húsgombócokat, és süsd őket minden oldalról aranybarnára.

    Ne tegyél túl sok húsgombócot a serpenyőbe egyszerre, hogy ne csökkentsd a hőmérsékletet túl gyorsan.

    5

    Miután minden oldalát szépen megpirítottad, csökkentsd a hőt, és párold a húsgombócokat még 5-10 percig, hogy a belseje is átsüljön.

    Ha szükséges, önthetsz egy kis vizet a serpenyőbe, hogy gőzölni kezdjen, és ne égjen meg a hús.

    6

    A kész húsgombócokat tedd a tálra, és tálald a rizs mellett. A rizs legyen puha, és ha szeretnéd, egy kis vajjal megkenheted tálalás előtt.

    A friss fűszerek, mint a petrezselyem, hozzáadásával még ízletesebbé teheted a tálat.