Köttbullar tejszínes mártással, tálalva friss petrezselyemmel

Köttbullar tejszínes mártással

A köttbullar egy svéd klasszikus étel, amelyet hagyományosan húsgolyókból készítenek és krémes tejszínes mártásban tálalnak. Az étel egy egyszerű, de nagyon ízletes választás, amit gyakran fogyasztanak hétköznapi étkezésekhez vagy ünnepi alkalmakra. A tejszínes mártás gazdag íze tökéletesen kiegészíti a húsgolyók puhaságát, és a köttbullar sokak kedvence világszerte.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
100 ml Tej
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szezámolaj
200 ml Tejszín
1 tk. Mustár
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst aprítsd fel vagy daráld le. A fokhagymát és a hagymát finomra vágd.

    Ha darált hús helyett egész húst használsz, először pürésítsd, hogy sima masszát kapj.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, tojást, zsemlemorzsát, tejjel, sóval és borssal, majd alaposan dolgozd össze.

    A masszát jól dolgozd össze, hogy a húsgolyók egyenletesek és puhák legyenek.

    3

    Formázz kis golyókat a húsos masszából, és tedd félre.

    Használj vizes kezet a formázáshoz, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg a húsgolyókat minden oldalról, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    5

    Miután a húsgolyók megsültek, vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

    A húsgolyók túl sütése kiszárítja őket, így érdemes figyelni, hogy ne legyenek túlzottan átsütve.

    6

    A serpenyőben lévő zsiradékhoz add hozzá a tejszínt, mustárt és citromlevet. Keverd össze, és hagyd forrni 5 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.

    A mártás sűrítéséhez lehet egy kis lisztet is hozzáadni, ha sűrűbb textúrát szeretnél.

    7

    Tedd vissza a húsgolyókat a serpenyőbe, és forrald össze őket a mártással 5 percig.

    A húsgolyók jól átveszik a mártás ízét, ha egy kicsit együtt főzöd őket.

    8

    Tálald a kész köttbullarokat, és díszítsd friss petrezselyemmel vagy egyéb friss fűszerekkel.

    A friss petrezselyem egy kis színt és frissességet ad a mártásos ételhez.