Kukorica töltelékű Oyakodon, tálalva grillezett csirkével és friss korianderrel

Kukorica töltelékű Oyakodon

A Oyakodon egy hagyományos japán étel, amelynek neve szó szerint \'szülő és gyermek\' ételt jelent, hiszen az ételben csirke és tojás találkozik. Az étel alapja egy ínycsiklandó leves, amely a csirke és a tojás gazdag ízét hordozza. Az Oyakodon eredetileg egyszerű étel volt, de a különféle töltelékek és fűszerek hozzáadásával modern változatai is születettek. A kukorica töltelék hozzáadása egy friss és tápláló új dimenziót ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Csirkecomb filé
150 g Kukorica (friss vagy fagyasztott)
200 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
2 db Tojás
1 db Hagyma
1 adag Sült rizs
1 ek. Szezámolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a csirkét. Pirítsd meg mindkét oldalát, amíg enyhén megpirul.

    A csirke bőrét is hagyhatod rajta a szaftosabb textúra érdekében, de könnyebben eltávolíthatod, ha nem szeretnéd.

    2

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony karikákra. Amikor a csirke megpirult, add hozzá a hagymát és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat, inkább csak üvegesedjen.

    3

    Tedd bele a kukoricát, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a szójaszószt és a mirint, majd forrald fel, hogy a fűszerek és az ízek jól összeérjenek.

    A kukorica friss íze remekül kiegészíti a csirke ízét. Ha fagyasztott kukoricát használsz, előzőleg olvaszd fel.

    4

    Verj fel két tojást, majd öntsd a serpenyőbe a forró leveshez. Ne keverd meg, hanem hagyd, hogy a tojás a leves tetején rántottá váljon.

    Ne keverd meg a tojást, hogy a rántotta finom, puha textúrát kapjon a levesben. Ha inkább teljesen átfőtt tojást szeretnél, hagyd tovább főzni.

    5

    A rizst tálald egy mély tányérban, és öntsd rá a kukorica töltelékű csirke levest, amely a tojásdarabokkal és a friss korianderrel díszítve van.

    A koriander frissessége és íze kiemeli a gazdag leves alapját, de ha nem szereted, petrezselyemmel is helyettesítheted.