A vajat tedd egy vastag falú edénybe, és kezd el alacsony lángon melegíteni. Ügyelj arra, hogy ne hevítsd túl gyorsan, mert a vaj könnyen megéghet.
Használj vastag fenekű edényt, hogy a hő egyenletesen eloszoljon, így elkerülheted, hogy a vaj leégjen.
Miután a vaj elkezdett olvadni, lassan melegedj tovább, miközben figyeld, hogy a felületén hab kezd képződni.
A habot óvatosan távolítsd el egy kanállal, hogy a tiszta zsiradék maradjon a edényben.
Tartsd tovább alacsony lángon a vajat, amíg a hab teljesen eltűnik, és a vaj tiszta, aranyszínű folyadékká válik. Ekkor a vaj fel fog szétválni: az alsó részben üledék, a felső részben tiszta ghee lesz.
Ez a folyamat több percet is igénybe vehet, tehát ne kapkodd el. Az alján maradó üledék eltávolításával válik a ghee tisztává.
Óvatosan öntsd át a tiszta zsiradékot egy szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a leülepedett tejfehérjét és a maradék habot.
Használj finom szűrőt vagy gézt, hogy a tiszta ghee a legjobb minőségű legyen.
Hagyd kihűlni a ghee-t szobahőmérsékleten, majd tárold légmentesen záródó edényben.
A kész ghee hónapokig eláll, ha jól tárolod, és hűvös, száraz helyen tartod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.