A vajat tedd egy vastag falĂș edĂ©nybe, Ă©s kezd el alacsony lĂĄngon melegĂteni. Ăgyelj arra, hogy ne hevĂtsd tĂșl gyorsan, mert a vaj könnyen megĂ©ghet.
HasznĂĄlj vastag fenekƱ edĂ©nyt, hogy a hĆ egyenletesen eloszoljon, Ăgy elkerĂŒlheted, hogy a vaj leĂ©gjen.
MiutĂĄn a vaj elkezdett olvadni, lassan melegedj tovĂĄbb, miközben figyeld, hogy a felĂŒletĂ©n hab kezd kĂ©pzĆdni.
A habot Ăłvatosan tĂĄvolĂtsd el egy kanĂĄllal, hogy a tiszta zsiradĂ©k maradjon a edĂ©nyben.
Tartsd tovĂĄbb alacsony lĂĄngon a vajat, amĂg a hab teljesen eltƱnik, Ă©s a vaj tiszta, aranyszĂnƱ folyadĂ©kkĂĄ vĂĄlik. Ekkor a vaj fel fog szĂ©tvĂĄlni: az alsĂł rĂ©szben ĂŒledĂ©k, a felsĆ rĂ©szben tiszta ghee lesz.
Ez a folyamat több percet is igĂ©nybe vehet, tehĂĄt ne kapkodd el. Az aljĂĄn maradĂł ĂŒledĂ©k eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄval vĂĄlik a ghee tisztĂĄvĂĄ.
Ăvatosan öntsd ĂĄt a tiszta zsiradĂ©kot egy szƱrĆn keresztĂŒl, hogy eltĂĄvolĂtsd a leĂŒlepedett tejfehĂ©rjĂ©t Ă©s a maradĂ©k habot.
HasznĂĄlj finom szƱrĆt vagy gĂ©zt, hogy a tiszta ghee a legjobb minĆsĂ©gƱ legyen.
Hagyd kihƱlni a ghee-t szobahĆmĂ©rsĂ©kleten, majd tĂĄrold lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben.
A kész ghee hónapokig elåll, ha jól tårolod, és hƱvös, szåraz helyen tartod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.