A marhahús rövidbordákat alaposan öblítsük le, majd vágjuk megfelelő darabokra, ha szükséges. Sózzuk és borsozzuk meg a húst.
A rövidbordák puhításához érdemes egy kicsit áztatni a húsokat, hogy könnyebben megpuhuljanak.
A szójaszószt, barna cukrot, szezámmagolajat, hoisin szószt, reszelt fokhagymát és gyömbért egy tálban alaposan keverjük össze.
A fokhagyma és gyömbér reszelése segít jobban kiadni az ízüket, így erősebb aromát kapunk.
A húsokat a keverékbe helyezzük, és hagyjuk pácolódni legalább 2 órán keresztül, de akár egy éjszakára is pihentethetjük őket a hűtőben.
Minél tovább pihentetjük a húst a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz.
A pácolt húst egy serpenyőben vagy grillen süssük meg, 6-8 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirul és a szósz kissé karamellizálódik.
Grillezéskor ügyelj arra, hogy a hús ne száradjon ki, a pác segít megőrizni a nedvességet.
Tálalás előtt szórjuk meg a sült húsokat szezámmaggal, és friss lime levével, valamint felkarikázott zöldhagymával díszítjük.
A lime frissessége kiemeli az étel ízét, és remekül ellensúlyozza a fűszeres szósz gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.