LA Galbi, szezámmagos, sült marhahús rövidbordák lime-mal és zöldhagymával díszítve

LA Galbi

Az LA Galbi egy népszerű koreai étel, amely a marhahús rövidbordáit gazdag, édes és sós szójaszószos pácban sülteti meg. Az étel gazdag ízvilága és szaftos húsa különlegessé teszi, és a koreai konyha egyik legismertebb fogása. A szezámmag és a lime frissessége egy különleges, aromás ízt ad az ételnek, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Az LA Galbi tökéletes választás egy különleges vacsorához, amikor valami ínycsiklandóra vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús rövidbordák
4 ek. Szójaszósz
3 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
3 ek. Hoisin szósz
1 ek. Szezámmag
1 db Lime
2 szál Zöldhagyma
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahús rövidbordákat alaposan öblítsük le, majd vágjuk megfelelő darabokra, ha szükséges. Sózzuk és borsozzuk meg a húst.

    A rövidbordák puhításához érdemes egy kicsit áztatni a húsokat, hogy könnyebben megpuhuljanak.

    2

    A szójaszószt, barna cukrot, szezámmagolajat, hoisin szószt, reszelt fokhagymát és gyömbért egy tálban alaposan keverjük össze.

    A fokhagyma és gyömbér reszelése segít jobban kiadni az ízüket, így erősebb aromát kapunk.

    3

    A húsokat a keverékbe helyezzük, és hagyjuk pácolódni legalább 2 órán keresztül, de akár egy éjszakára is pihentethetjük őket a hűtőben.

    Minél tovább pihentetjük a húst a pácban, annál ízesebb és szaftosabb lesz.

    4

    A pácolt húst egy serpenyőben vagy grillen süssük meg, 6-8 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirul és a szósz kissé karamellizálódik.

    Grillezéskor ügyelj arra, hogy a hús ne száradjon ki, a pác segít megőrizni a nedvességet.

    5

    Tálalás előtt szórjuk meg a sült húsokat szezámmaggal, és friss lime levével, valamint felkarikázott zöldhagymával díszítjük.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét, és remekül ellensúlyozza a fűszeres szósz gazdag ízét.