Labra ghee-vel, friss korianderrel díszítve

Labra ghee-vel

A Labra ghee-vel egy tradicionális indiai étel, amely a gazdag fűszerekkel és zöldségekkel kombinálja a kókusztejet és a ghee-t. A ghee, mint az indiai főzés egyik alapanyaga, különleges ízt ad a pörkölt zöldségeknek, miközben a koriander és a curry por még gazdagabbá teszi az ételt. A Labra ghee-vel gyakran szerepel az indiai ünnepi étkezéseken, és rendkívül népszerű a vegetáriánusok körében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldség (sárgarépa, burgonya, borsó, stb.)
3 ek. Ghee
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 tk. Kömény
1 csokor Cilantro (koriander)
1 tk. Fűszeres garam masala
1 tk. Fűszeres curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, burgonya, borsó, stb.) vágd kisebb darabokra.

    A zöldségeket egyforma méretű darabokra vágva egyenletesebben fognak megfőni.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A friss gyömbér hozzáadása különleges ízt ad az ételnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a ghee-t, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    A ghee-vel történő pirítás gazdagabb ízt ad, mint az olaj.

    4

    Add hozzá a zöldségeket, a köményt, garam masalát, curry port, sót és borsot.

    A fűszerek egyenletes elosztása érdekében jól keverd össze a zöldségekkel.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd közepes lángon 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.

    6

    Amikor a zöldségek puhák, szórd meg a korianderlevelekkel, és alaposan keverd össze.

    A koriander friss íze kiemeli az étel gazdag fűszeres ízét.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a gazdag, ízes ételt.

    A Labra ghee-vel tökéletes köret lehet egy tál basmati rizzsel.