A bárányhúst vágd kisebb kockákra, és egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat. Pirítsd meg a húst minden oldalról, amíg enyhén meg nem barnul.
A hús egyenletes sütéséhez fontos, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt. Tartsd meg az egyes darabokat külön, hogy szép kérget kapjanak.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd add hozzá a húst. Dinszteld meg, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagymát ne pirítsd túl erősen, mert akkor keserűvé válhat.
A piros paprikát, a zöld paprikát és a sárgarépát vágd fel, és add hozzá a húsos keverékhez. Főzd 5-7 percig, hogy a zöldségek egy kicsit megpuhuljanak.
A paprikák és a sárgarépa édes íze nagyon jól harmonizál a fűszeres bárányhússal.
A paradicsomot vágd fel, és add hozzá a zöldségekhez. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
A paradicsom édes, savanykás íze remekül kiegyensúlyozza a fűszeres húst.
Miután a hús megpuhult, főzd a tésztát egy külön lábasban az utasítások szerint, majd tálald a húsos zöldségekkel és a paradicsomos mártással.
A tésztát al dente főzd, így a textúrája nem fog túl puhává válni a mártásban.
Tálald melegen, egy kevés friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.