Lagman bárányhússal, tálalva lágy tésztával, fűszeres húsos mártással.

Lagman bárányhússal

A Lagman egy hagyományos közép-ázsiai étel, melynek alapja a gazdag húsos mártás, amit tésztával tálalnak. A bárányhús különösen jól illik a fűszeres mártásokhoz, és az egész étel intenzív, gazdag ízvilágot kínál. A tészta és a hús tökéletes harmóniában van, így egy igazán ínycsiklandó ételt alkotva. A Lagman egy igazi comfort food, amelyet családi étkezésekhez, vagy bármilyen különleges alkalomra érdemes elkészíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (pl. lapocka)
300 g Lukszusos tészta
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kisebb kockákra, és egy nagy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat. Pirítsd meg a húst minden oldalról, amíg enyhén meg nem barnul.

    A hús egyenletes sütéséhez fontos, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt. Tartsd meg az egyes darabokat külön, hogy szép kérget kapjanak.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd add hozzá a húst. Dinszteld meg, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl erősen, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    A piros paprikát, a zöld paprikát és a sárgarépát vágd fel, és add hozzá a húsos keverékhez. Főzd 5-7 percig, hogy a zöldségek egy kicsit megpuhuljanak.

    A paprikák és a sárgarépa édes íze nagyon jól harmonizál a fűszeres bárányhússal.

    4

    A paradicsomot vágd fel, és add hozzá a zöldségekhez. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A paradicsom édes, savanykás íze remekül kiegyensúlyozza a fűszeres húst.

    5

    Miután a hús megpuhult, főzd a tésztát egy külön lábasban az utasítások szerint, majd tálald a húsos zöldségekkel és a paradicsomos mártással.

    A tésztát al dente főzd, így a textúrája nem fog túl puhává válni a mártásban.

    6

    Tálald melegen, egy kevés friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a tálalásnak.