Lagman csirkével, tésztával, zöldségekkel és szójaszószos öntettel

Lagman csirkével

A Lagman egy tradicionális közép-ázsiai étel, amely a tésztát és a húsokat ötvözi gazdag ízes szószokkal. Eredetileg a húst és a tésztát külön főzték, de az idők folyamán a tészta és a hús egy serpenyőben történő összeolvadása vált a hagyományos módjává. A Lagman számos változata létezik, és a csirkehúsos változat egy különleges, ínycsiklandó étel, amely a friss zöldségekkel és szójaszószos alapú öntettel tökéletes egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
200 g Noodles (tészta)
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Paprikakrém
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket szeleteld fel vékony csíkokra, sózd és borsozd meg.

    A csirke vágása vékony csíkokra segít, hogy gyorsabban megfőjön és ízletesebb legyen.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát vágd fel apróra, a sárgarépát pedig karikákra szeleteld.

    A zöldségek aprítása segít abban, hogy a lagman íze egyenletesen eloszoljon az egész ételben.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a csirkét, és pirítsd meg, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.

    A csirke gyorsan megpirul, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki.

    4

    Add hozzá a felvágott hagymát, fokhagymát, paprikát és sárgarépát, majd pirítsd őket együtt 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl sokáig, hogy megőrizzék frissességüket és roppanós textúrájukat.

    5

    A paradicsomokat vágd apróra, és add a serpenyőhöz a zöldségekhez. Főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsom levet engedjen.

    A paradicsom segít szószt képezni, ami összefogja a lagmant és gazdagítja az ízeket.

    6

    Közben főzd meg a tésztát egy másik edényben az előírt idő szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, hogy ne legyen túlságosan puhává váljon. A tészta legyen al dente.

    7

    Amikor a zöldségek és a csirke megfőttek, add hozzá a szójaszószt és paprikakrémet. Keverd össze, és főzd további 5 percig.

    A szójaszósz és a paprikakrém egy gazdag, ízes alapot ad az ételnek, amelyet a tészta jól felszív.

    8

    Tálalás előtt add hozzá a főtt tésztát, és jól keverd össze, hogy a tészta magába szívja az ízes szószt.

    A tészta és a szósz tökéletes kombinációja az ételt különlegessé teszi, mivel minden falat ízes és gazdag.