Lahori chargha fűszeres csirke naan kenyérrel tálalva, korianderrel díszítve

Lahori chargha naan kenyérrel

A Lahori chargha a pakisztáni Lahor városából származó, fűszeres csirkeétel, amely gyorsan népszerűvé vált a dél-ázsiai konyhákban. A chargha hagyományosan egy egész csirke pácban történő elkészítésével készül, de gyakran kisebb csirke darabokkal is tálalják. Az étel gazdag fűszerekben, mint a kurkuma, kömény és pirospaprika, és általában naan kenyérrel tálalják. A Lahori chargha egy igazi ízbomba, amit bármelyik ünnepi étkezés során érdemes kipróbálni, hiszen minden falat egy autentikus pakisztáni élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Csirke (egész, darabolt)
200 g Joghurthoz
5 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
2 ág Cilantro (koriander)
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csipet Cayenne bors
1 tk.
1 tk. Friss citromlé
2 ek. Olívaolaj
4 db Naan kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A bőrt is eltávolíthatod, ha szeretnéd.

    A csirke darabjait ne vágd túl apróra, hogy a pác jól átjárja, de a hús ne száradjon ki sütés közben.

    2

    A joghurtot tedd egy nagy tálba, és keverd össze a fokhagymával, reszelt gyömbérrel, korianderrel, pirospaprikával, köménnyel, kurkumával, cayenne borssal, sóval és citromlével.

    A joghurt adja a pác alapját, és segít a fűszereknek jobban beszívódni a húsba. A fűszereket ízlés szerint állíthatod, ha szereted a csípőset, adj hozzá több cayenne borsot.

    3

    A csirkedarabokat forgasd bele a joghurtos pácba, és hagyd pihenni legalább 1-2 órát, de ha van rá időd, tedd a hűtőbe egész éjszakára.

    Minél hosszabb ideig pihen a csirke a pácban, annál ízesebb lesz. Ha nincs sok időd, legalább 30 percig pihentesd.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. A csirkedarabokat süsd mindkét oldalon aranybarnára, kb. 6-8 percig, amíg átsülnek.

    Ne pakold túl a serpenyőt, különben a csirke nem fog egyenletesen sülni. Ha szükséges, több adagban süsd meg.

    5

    A naan kenyereket süsd meg egy forró serpenyőben, vagy ha van, használd a tűzhely fölötti grillt, amíg a kenyér szépen megpirul.

    A naan kenyér gyorsan megsül, ügyelj arra, hogy ne égjen meg. Ha nincs naan kenyér, használhatsz pita kenyeret is.

    6

    Tálald a Lahori charghát friss korianderrel díszítve, és a naan kenyérrel.

    A friss koriander segít frissíteni a fűszeres ízeket, és szép színt ad a tálalásnak.