Lamb Kofta Curry friss korianderrel tálalva

Lamb Kofta Curry

A Lamb Kofta Curry az indiai és közel-keleti konyha egyik legízletesebb fogása, amely fűszeres húsgolyókból és gazdag, krémes szószból áll. Az étel története az ókori Indiába nyúlik vissza, ahol a kofta különböző változatai már több évszázada az ünnepi étkezések középpontjában állnak. A kókusztejes szósz és a bárányhús fűszeres ízvilága tökéletes harmóniát teremt, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Az étel mellé leginkább basmati rizst vagy naan kenyeret kínálnak, hogy a szósz minden cseppjét kiélvezhessük.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált bárányhús
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
20 g Gyömbér
20 g Friss koriander
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Őrölt koriander
1 tk. Garam masala
1 tk. Kurkuma
0.5 tk. Chilipor
2 ek. Paradicsompüré
400 ml Kókusztej
3 ek. Napraforgóolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált bárányhúst apróra vágott hagymával, korianderrel, őrölt köménnyel, korianderrel, garam masalával, sóval és borssal. Formálj kis golyókat, és tedd félre.

    A kofták könnyebben formázhatók, ha a húst előzőleg 20-30 percre a hűtőbe teszed. Ne dolgozd túl a húst, mert kemények lesznek a kofták.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a koftákat minden oldalon, amíg aranybarna nem lesz. Tedd félre őket.

    A koftákat ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak meg szépen, hanem párolódni fognak. Ha szükséges, pirítsd több részletben.

    3

    A serpenyőben pirítsd meg a maradék apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, amíg illatos lesz.

    A hagymát alacsony lángon, türelmesen dinszteld, hogy ne égjen meg. Így édesebb és finomabb lesz.

    4

    Add hozzá a kurkumát, garam masalát, chiliporral és paradicsompürével. Pirítsd tovább 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek. 1-2 perc elegendő, hogy az aromájuk felszabaduljon.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, keverd simára, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és hagyd gyöngyözni a szószt 10 percig.

    A kókusztejet alaposan keverd el, hogy ne legyen csomós. Ha nincs kókusztejed, használhatsz tejszínt is.

    6

    Add vissza a koftákat a szószba, és párold további 10-15 percig, amíg a húsgolyók teljesen megfőnek, és az ízek összeérnek.

    A koftákat óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze. A párolási idő alatt a kofták átveszik a szósz ízét, és még finomabbak lesznek.

    7

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve. Kínálj mellé basmati rizst vagy naan kenyeret.

    A basmati rizs vagy naan kenyér remekül kiegészíti a curryt, és felszívja a finom szószt.