Lạp xưởng chilivel tálalva, zöldhagymával díszítve

Lạp xưởng chilivel

A Lạp xưởng egy hagyományos vietnami kolbász, amelyet gyakran fogyasztanak rizs mellett vagy wokos ételekben. A chili és a szójaszósz hozzáadásával egy igazán ínycsiklandó és fűszeres ételt kapunk, amely könnyedén elnyeri a fűszeres ételek kedvelőinek tetszését. Az étel egyszerű, gyors és tápláló, ideális választás azoknak, akik szeretnék megízlelni a vietnami konyhát, és fűszeres ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Lạp xưởng kolbász
2 db Chili
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A Lạp xưởng kolbászt vágd fel vékony szeletekre, és tedd félre.

    A Lạp xưởng egy fűszeres, enyhén édes kolbász, amelynek a vékony szeletek jobban kiemelik az ízét a főzés során.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a chiliket pedig karikázd fel.

    A chili mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, ha nem szeretnéd túl csípősre, kevesebb chilit is használhatsz.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet és keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a chili karikákat és a Lạp xưởng szeleteket a serpenyőhöz, és pirítsd őket együtt 5-7 percig, amíg a kolbász szép pirosra nem sül.

    A chili gyorsan átadja az ízét, ne hagyd túl sokáig, hogy megőrizzék friss, fűszeres ízüket.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és alacsony lángon főzd még pár percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A szójaszósz ad egy sós és umamis ízt az ételnek, amit a fűszerek és a chili jól kiegészítenek.

    6

    Szórd meg a kész ételt friss, apróra vágott zöldhagymával, és tálald forrón.

    A zöldhagyma frissessége egy kis extra ízt ad, és szép színt biztosít a végső tálalásnak.