Laulau füstölt hússal, kókusztejjel, tálalva

Laulau füstölt hússal

A laulau egy tradicionális hawaii étel, amelyet gyakran a hawaii szigeteken készítenek. A füstölt hús és hal kombinációja, valamint a Kauai vagy banánlevelek használata egyedivé teszi az ételt. A főzés során a füstölt hús és a hal ízei összeérnek, miközben a kókusztej krémessé és gazdaggá teszi az ételt. A laulau nemcsak egy ínycsiklandó fogás, hanem a hawaii kultúra fontos részét képezi, amelyet sokszor családi étkezéseken és ünnepeken fogyasztanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt sertéshús
300 g Hal (pl. fehér hal)
10 db Kauai levelek (vagy banánlevél)
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 cm Friss gyömbér
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt sertéshúst és a halat egy tálban keverd össze. Az ízesítéshez adj hozzá sót, borsot, és egy kis reszelt friss gyömbért.

    A füstölt hús íze intenzívebb lesz, ha egy kicsit pihenteted, mielőtt elkevered a halakkal.

    2

    A Kauai vagy banánleveleket alaposan öblítsd le, majd a hús- és halkeveréket tedd egy-egy levélre. Összehajtva formázz belőle kis csomagokat.

    A leveleknek meg kell lenniük annyira frissnek, hogy jól összefogják az ételt, de ne szakadjanak el a hajtogatásnál.

    3

    A csomagokat egy nagy fazékban helyezd el, öntsd rá a kókusztejet és vizet. Főzd közepes lángon 45-60 percig, amíg a hús és hal átsül, és az ízek jól összeérnek.

    A kókusztej krémes ízt ad, és segít, hogy a hús puhává váljon a főzés során.

    4

    Amikor a laulau elkészült, tálald forrón, és friss rizst kínálj mellé.

    Ez az étel különösen jó, ha friss zöldségekkel vagy párolt rizssel tálalod.