Lecsó kolbásszal és tarhonyával tálalva

Lecsó kolbásszal és tarhonyával

A lecsó kolbásszal és tarhonyával egy klasszikus magyar étel, amely generációk óta a családi asztalok kedvence. Az ízletes zöldségek és a fűszeres kolbász harmóniája garantáltan mindenkit lenyűgöz. A tarhonyával együtt tálalva igazán laktató fogást kapunk, amely tökéletes választás egy hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Próbáld ki ezt az egyszerű, de mégis ízletes receptet, amely a magyar konyha egyik alapköve.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paprika (zöld vagy piros)
300 g Paradicsom
2 db Vöröshagyma
200 g Kolbász
250 g Tarhonya
3 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Pirospaprika
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát aprítsd fel, és egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon, ezáltal édesebb ízt adva a lecsónak.

    2

    Add hozzá a felkarikázott kolbászt, és süsd néhány percig, hogy kiengedje az ízét.

    Válassz jó minőségű, füstölt kolbászt a legjobb ízhatás érdekében.

    3

    Szórd rá a pirospaprikát, és keverd gyorsan össze, hogy ne égjen meg. Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot és a csíkokra vágott paprikát.

    A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz. Keverd gyorsan el, majd azonnal add hozzá a többi zöldséget.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal, majd önts hozzá 200 ml vizet. Lassú tűzön főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A lecsót időnként keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy ne égjen le.

    5

    Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a tarhonyát kevés olajon, amíg aranybarna nem lesz. Adj hozzá 300 ml forró vizet, és főzd fedő alatt, amíg megpuhul.

    A tarhonyát folyamatosan kevergesd pirítás közben, hogy egyenletesen barnuljon meg és ne égjen le. A forró víz hozzáadása után vedd le a tűzről, és hagyd, hogy a tarhonya magába szívja a vizet.

    6

    A tarhonyát keverd össze a lecsóval, vagy tálald külön a lecsó mellé. Forrón kínáld, friss kenyérrel vagy savanyúsággal.

    A lecsót és a tarhonyát tálalás előtt pihentetheted néhány percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.